DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Kamion

Balszerencsés vasárnapon van túl Kiss Norbert

Csak az egyik futamon sikerült a pontszerzés a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbertnek Le Mans-ban. A kamion Európa-bajnokság utolsó előtti állomásán a Tankpool24 csapat Mercedesét vezető magyar pilótát több technikai hiba is hátráltatta.

Kiss a hétvége második, vasárnapi időmérőjén az ötödik időt autózta, amit a hétvége harmadik versenyén (az első vasárnapi futamon) negyedik helyre tudott váltani. 

“Kalandos volt a verseny, sok volt a csata, nehéz volt támadó pozícióba kerülnöm, de végül nagy nehezen előrébb tudtam lépni egyet, így negyedik helyen értem célba.”



A záró, negyedik versenyen már nem alakultak ilyen jól a dolgok, előbb egy ütközésből eredő defekt, majd műszaki hiba hiúsította meg a szombathelyi versenyző pontszerző terveit. “A fordított rajtrácsos versenyen minden balszerencsésen jött ki. A rajtnál Sascha Lenz mögöttem jött, sokkal jobbat rajtolt, nekiment az autó bal hátuljának, a hátsó külsőm defektet is kapott. Onnantól kezdve elvesztettem a tapadást, nem tudtam tartani a tempót, folyamatosan kiment az autó hátulja. Az utolsó körökben a kormányművel is hiba volt. Sok pontot veszítettünk, még mindig elérhető távolságban látom az összetettbeli harmadik helyet” - értékelte az utolsó előtti fordulót Kiss Norbert.

A kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonjának záró fordulóját jövő hétvégén, október 6-7-én a spanyolországi Jaramában rendezik. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: