| |
Wirtmann újra itthon
2012.05.26, szombat 20:10

A legrangosabb historic ralimezőny várható a Mecsek Ralin. Az idén harmadik alkalommal rendeznek Pécsen historic Eb-futamon, amelyre az eddigi legerősebb mezőny várható. Szintén itt veszi kezdetét a Historic Országos Ralibajnokság is, melynek futamairól Wirtmann Ferenc és Schneer László soha sem hiányozhatnak. Schneer azonban még mindig lábadozik „futómű” problémáiból, így Wirtmann-nak ezúttal is állandó beugró navigátora, Barna György fogja olvasni az itinert.

„Nagyon örülök neki, hogy végre a magyar historic bajnokság is elkezdődik és a Saturnus Rali után újra itthon versenyezhetünk” – mondta Wirtmann. „Nagyon izgalmas mezőny ígérkezik. A három Lancia 037-essel és a szokásos Porschékkal a legerősebb historic mezőny lesz, ami valaha Magyarországon indult. Nagyon jó érzés ilyen mezőnyben menni, de megmondom őszintén, hogy ugyanilyen szívesen nézném meg kívülről is az ellenfeleket.”

„Egyszer már találkoztam versenyen Lancia 037-essel. Még a Budapest Ralin volt. Az első gyorsaságit a Hungaroringen rendezték. A VFTS-sel a célegyenes közepén jártam 150-nel, amikor láttam, hogy mögöttem befordul a Lancia. Gondoltam, hogy az első kanyarig csak megverem fél egyenes előnnyel, de nem sikerült. Úgy húzott el mellettem, hogy még a karomon is felállt a szőr. Mondtam utána a sofőrnek, hogy én 150-nel mentem, mondta, hogy ő meg 240-nel...”

„Visszatérve a versenyre, a Közép-Európai Zóna értékelésére próbálunk rámenni. Szlovéniában már szereztünk pár pontot, és ha még egy versenyen rajthoz tudnánk állni, akkor talán az év végén elérhetünk valami helyezést. A magyar bajnokságot úgy terveztük, hogy különböző autókkal indulunk, így itt nem nagyon lesz jelentősége a pontszerzésnek. Az Eb-re nem neveztünk, ezért ott minket nem értékelnek, de ez peresze nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk abszolút értékelésben a lehető legjobb eredményt elérni.”

Textura Sport Club
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek