Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. március 24. péntek

Tragédia rázta meg a Schumacher-családot: elhunyt Karl-Heinz Schumacher, aki különösen azért állt közel a hétszeres világbajnokhoz, mert ő segítette édesanyját a szülei válásakor.

Több korábbi alkatrész és csapatruházat mellett elárverezik a csődbe ment kiscsapat idei versenygépének szélcsatornában használt, méretarányos változatát is, hogy ebből fizethessék ki a hitelezőket.

Nem friss történet, de valószínűleg sokan nem hallottak még róla: van egy sokszoros F1-es futamgyőztes, aki nem csupán szenvedélyesen gyűjti a „pukizógépeket”, de egyet ki is fejlesztett – saját hangokkal!

Elindult a sztárság felé Michael Schumacher fia: a Mercedes megmutatta annak az autósiskolás témájú videósorozatnak az előzetesét, melyben ő játssza a főszerepet.

Nem sikerült meggyőznie a bíróságot, akik ugyan elismerik, hogy ez árthat a megítélésének és a nagyköveti feladatainak, így is fél évre eltiltották az autóvezetéstől a korábbi F1-es tesztpilótát.

A Jaguart Magyarországon forgalmazó Auto Palace Hungary Kft. érdekes akcióba kezdett. Színészeknek adja tesztelni autóit. Az autókkal olyan gyerekeket is visznek színházba, akik segítségre szorulnak.

Hamarosan kistestvért kap Robin Raikkönen, a szülők pedig nem titkolják annyira a család életét a rajongók elől, mint néhány másik F1-es pilóta. Azért játszanak egy kicsit az érdeklődők idegeivel, hiszen mindent most még nem árultak el.

Ha Hillnek hívnak, és eljutsz a Formula–1-ig, akkor meg sem fogsz állni a világbajnoki címig – ha viszont Taylornak, akkor örülj, ha egyáltalán túléled! Legalábbis a statisztika ezt mutatja.

Legendás motorversenyző, aki az F1-ben is dobogókig jutott, John Surtees mellett az egyetlen, aki két és négy keréken is igazán jeles eredményeket ért el – ma 35 éve hunyt el Mike Hailwood.

1991 nyarán megtörtént a lehetetlen és egy névtelen tinédzser, Tony Kanaan legyőzött egy világszerte bálványozott, pályafutása csúcsán lévő szupersztárt, Ayrton Sennát.

A születésnapos Ricardo Zontára ma már talán csak egykori F1-es beugrásairól, nagy baleseteiről és a spái lekörözésről emlékeznek, pedig sokkal több is lehetett volna puszta mellékszereplőnél.

Természetesen még nem jelent meg az idei szezon hivatalos F1-es játéka, viszont több korábbi darabhoz megérkeztek mod formájában az idei autók - a játékosok pedig nem kímélik őket!

A Toro Rosso pilótái, Danyiil Kvjat és Carlos Sainz már meg is ejtették idei első versengésüket, aminek helyszínéül nem a melbourne-i pálya, hanem a város tengerpartja szolgált.

Ahogy közeleg a szezonnyitó, záporoznak a modok az új versenygépekkel. Itt a Renault RS17-be ülve mehetünk végig az Albert Park versenypályán.

A Rocket League nevű játékot nagyon sokan ismerik és szeretik – de elképzeltétek már, milyen lenne ha F1-es Mercedesekkel és Ferarrikkal kergetnének a focilabdát?

Olvastad már?