Steward
Bognár Viktor

Lehet, hogy a pályán néha hisztis, de a magánéletben mindenképpen figyelmes úriember Sebastian Vettel: legalábbis ezt bizonyítja egy hétvégi történet és egy hozz kapcsolódó fotó.

Kihasználták az évszakban rejlő lehetőséget a világbajnokok: Lewis Hamilton egészen Japánba ment snowboardozni, Kimi Raikkönen gokartozott – a jégen.

Nem tartja magát híresnek és nem is akar az lenni, a legjobban pedig azt élvezi, amikor a szabadban lehet, főleg kerékpáron - több dolgot is megtudhatunk a Toro Rosso F1-es pilótájáról.

Megadta a módját a partizásnak a korábbi McLaren-vezér, háromezer volt alkalmazottja vett részt a Royal Albert Hallban rendezett búcsúbulin - Lewis Hamilton nem ment el az eseményre.

Érdekes dologra világított rá a négyszeres F1-es bajnok korábbi barátnője, Veronica Valle: a hölgy visszaemlékezése szerint a brit teljesen kikelt magából, ha más akarta használni saját vécéjét.

A Formula-1-ben minden a pénzről szól, ezt régóta tudjuk. De mennyi pénzről? Mennyit változott az elmúlt tizenhárom évben a versenyzők fizetése? Ki volt akkor a csúcs és ki most?

Legsikeresebb női autóversenyzőnk, Keszthelyi Vivien a versenypályán évek óta bizonyítja rátermettségét, közúti jogosítványt azonban csak most, többéves várakozás után szerezhetett, hisz csupán néhány héttel ezelőtt ünnepelte 17. születésnapját.

A száguldó cirkuszban is előfordul, hogy bizonyos évtizedeket szinte uralnak egy ország pilótái, más időszakban azonban nem jön a győzelem. Mely nemzeteket taszították le a modern F1-ben?

Lewis Hamilton vagy Jacques Villeneuve berobbanása apróság volt ahhoz képest, mint amit 1972-ben ezen a napon Carlos Reutemann mutatott be, aki rögtön egy hazai versenyt is hozott magával.

Bernie Ecclestone sűrűn tett célzást arra, hogy szeretne afrikai versenyt az F1-be. Retro rovatunk mai részében neki is kedveskedünk: az 1982-ben ezen a napon rendezett Dél-afrikai Nagydíj történéseit elevenítjük fel.

2007-ben ezen a napon vette igazából kezdetét Kimi Raikkönen és a maranellói gyártó közös kalandja, amelynek végén a finn pilóta pályafutása első és eddigi egyetlen F1-es vb-címét szerezte.

Eljött a szezon 10. futama is, a Belga Nagydíj. Eddig két futamot nyomtunk rajta, először Schneider, másodszor Molnár diadalmaskodott rajta. A hotlaps alapján az első négy helyezett két tizeden belül.

Egy sima versenyt futni túl egyszerű, túl snassz - mi lenne, ha inkább szemből támadnánk a mezőnyt? Van, aki ezzel próbálkozott, nem is egyszer, nem is kétszer...

Fernando Alonso P2-es prototípussal teljesíti a daytonai 24 órás versenyt – egy YouTube-os szimulátorban kipróbálta a pályát ezzel a versenygéppel és Formula-1-essel is.

Néha a legváratlanabb helyzetekben ütköznek ki az egyes játékok hibái, mint az az alábbi összeállításban is remekül látható.


Olvastad már?