Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2016. szeptember 30. péntek
TOVÁBBI FORMULA-1-ES HÍREK

Retro – Bemutatkozik Barcelona

A jól ismert pálya első F1-es versenyének lapjait eső kavarta meg, Berger sokáig favoritnak tűnt, Schumacher első dobogós helyéért csatázott, a Mansellről és Sennáról készült kép pedig az időszak egyik maradandó fotója lett.


Ha betartotta volna debütálásakor tett ígéretét, bajnoki évét követően már nem lett volna az F1-es mezőny tagja Jenson Button. A britet meglepte, hogy milyen messzire jutott, és kalapot emel mindenki előtt, aki túlszárnyalja őt.

A háromszoros F1-es világbajnok szerint gyerekkorábban többen is ezzel akarták eltántorítani attól, hogy autóversenyző váljon belőle, ám úgy érzi, ezek a bántalmazások csak még erősebbé tették őt.

Közös ügy mellé állt Görög Zita és feltűnő, pink-magenta színű autójával a BWT AMG Mercedes DTM csapata. Mindannyian hisznek abban, hogy a tiszta víz a legfontosabb erőforrásunk, mindennapjaink része.

Ki-ki máshogy – saját vérmérsékletének megfelelően – tölti a nagydíjak közti szabad hetet. Ezt találtuk közösségi oldalaikon Hamiltonról, Buttonról, Rosbergről és a többiekről.

A McLaren-Honda kétszeres világbajnoka a twitteren kérte arra a rajongóit, hogy tegyenek fel neki kérdéseket: a spanyol F1-es pilótának a legkülönbözőbb témakörökből kellett válaszokat adnia.

Egy német lap számolt be arról korábban, hogy a síbalesetet szenvedő hétszeres F1-es világbajnok „már tud járni”, ez azonban nem volt igaz – akár 100 ezer euróba is fájhat a lapnak ez a hazugság.

Alaposan megizzasztotta személyi edzője Jenson Buttont és kedvesét, a gyönyörű Brittny Wardot - a pár egy Beverly Hills-i parkban tréningezett órákon át, a képeket pedig most mi is megmutatjuk!

A jól ismert pálya első F1-es versenyének lapjait eső kavarta meg, Berger sokáig favoritnak tűnt, Schumacher első dobogós helyéért csatázott, a Mansellről és Sennáról készült kép pedig az időszak egyik maradandó fotója lett.

Azonnal felbosszantotta Sennát, de a sikerekhez hosszú éveken és egy súlyos baleseten át vezetett az útja. Az F1 legsikeresebb pilótája tőle tartott a legjobban, és bár korán visszavonult, munkája mégsem érződött befejezetlennek. 1968-ban ezen a napon született Mika Hakkinen.

Ha nem robban ki egy évvel később az F1-történelem egyik legnagyobb botránya, a 2008-as Szingapúri Nagydíjat akkor is az évtized legemlékezetesebb futamai közt emlegetnénk... Szeptember 28-án történt.

Hány bajnoki címe volt az F1 előtt Michael Schumachernek, ki szerzett nála is többet, kik érkeztek CART-bajnokként a cirkuszba, s ki az, aki a királykategóriában szerezte első összetett győzelmét?

Egy unatkozó játékos kipróbálta, hogy milyen az F1 2016-tal versenyezni Monacóban bekötött szemmel. Hamar megjött a válasz: lehetetlen. Még úgy is, hogy időnként ránézett, éppen melyik fal felé is néz a Ferrarija.

Találtunk egy remek összeállítást a 2016-os év legjobb autós, illetve motoros játékairól: van közte néhány olyan, melyekkel már csapathatjuk, de olyan is, melyre még egy kicsit várni kell.

Az F1 2016 tizenegy autójának végsebességét hasonlítják össze a videóban, a bakui utcai pályán, melyet két kilométeres padlógázas szakasza alkalmassá tesz a célra. Ki tippelte jól a győztest?

Videoklipet készítette a TCR-ről, na nem a túraautós szériáról, hanem a népszerű játékról a zenekar, melyről Iggy Pop úgy nyilatkozott: “kétségtelenül, abszolút, határozottan a világ legjobb rock'n'roll bandája."

Olvastad már?