Steward
Gobodics Tamás
2018. április 20. péntek
TOVÁBBI FORMULA-1-ES HÍREK

Raikkönen: Hétről hétre változhat a sorrend

Három versenyen vagyunk túl, de még nagyon nehéz megmondani, ki a legerősebb csapat 2018-ban. Kimi Raikkönen sem tudja a választ, de azt elárulta, milyen tényezők befolyásolják a jó szerepléseket.


A Formula-4-es pályafutását megkezdő ifjú Schumacher – Ralf Schumacher 16 éves fia – szíve foglalttá vált: a német sajtó arról írt, hogy párja a legismertebb magyar autóversenyzőnő, Keszthelyi Vivien lett.

A tél folyamán mi is beszámoltunk Rubens Barrichello váratlan rosszullétéről, aminek következtében kórházba is kellett feküdnie. Ma már ismét gond nélkül versenyez, de mint egy friss interjúban elárulta, hajszálon múlt az élete.

Van már főcímdala, menő új logója, show-szerű elemei, plusz a dekorációnak szánt hölgyeket is kiiktatták. Mi hiányzik még a Formula-1-nek ahhoz, hogy besimuljon a világ legnagyobb sporteseményei közé?

„Köszönöm, Jézus” – osztotta meg a rajtrácslányok monacói visszatéréséről szóló hírt Lewis Hamilton. Aztán röviddel később letörölte, majd arra hivatkozott, nem is érdekli az egész ügy.

Nagy visszhangot váltott ki, hogy a szerelőt elütő Kimi Raikkönen szemlátomást nem törődött a sérült állapotával Bahreinben, a közönségkedvenc finnt sokan érzéketlennek bélyegezték. Szavazz, te mit gondolsz!

A két egykorú francia F1-es régről ismeri egymást, gyerekként jó barátságot ápoltak. Csakhogy a kapcsolat – Gasly elmondása szerint Ocon miatt – indulatossá fajult, majd rivalizálássá vált.

Nem áll be a sorba a nagy múltú nagydíj: a helyi autóklub elnöke kijelentette, az F1 döntésének ellentmondva igenis lesznek csinos hölgyek a májusi versenyen.

Az ezredforduló brit aranygenerációjának egyik legfényesebb gyémántjaként indult, de karrierje mégsem durrant akkorát, mint kortársaié, egy japán márkához való hűség ugyanis egy évtizeden át mellékvágányon tartotta.

2003-ban ezen a napon rendezték a szomorú emlékű imolai F1-es futamot, melyet Michael Schumacher mindössze néhány órával azt követően nyert meg, hogy közölték vele édesanyja halálhírét, akit előző este még meglátogatott.

Szinte szentségtörés F1-es berkekben ilyet mondani, nem beszélve arról, hogy elhunytról vagy jót, vagy semmit. A brazil egykori csapattársa, Damon Hill mégis megkockáztatta ezt a kijelentést.

1930-ban ezen a napon született a brit Stuart Lewis-Evans, aki nagyon korán az F1 egyik hősi halottjává vált, ám előtte még meglepő pole-jával részt vett az olaszok egyik legemlékezetesebb felbosszantásában.

Minden fontos és lényeges momentumot újraalkotott a hétvégi kínai futamról a videó készítője - megvan a Toro Rossók ütközése, vagy éppen a Vettel-Verstappen baleset is.

Jó, persze nem igazival, kétszeresen sem: egyrészt csak szimulátorban, másrészt csak a "karosszéria" egy fűnyíróé.

Az Assetto Corsa segítségével nézhetjük meg, hogy mennyivel is gyorsabb a 2018-as McLaren, mint az 1988-as - legalábbis Monzában, ahol azért elég egyértelmű a különbség...

A Japán Nagydíj még arrébb van, úgyhogy az Assetto Corsa segítségével nézhetjük meg, hogy milyen is egy kör Suzukában az idei, halóval felszerelt Ferrariban.


Olvastad már?