| |
HRT: Jó eredményre számítunk hazai versenyünkön
2012.06.17, vasárnap 10:00

A rövid kanadai megálló után a Formula-1-es világbajnokság visszatér az öreg kontinensre, az Európa Nagydíj következik. Ez lesz a második és egyben utolsó alkalom, hogy a HRT Formula 1 Team hazai közönsége előtt versenyez az idei évben. A montreali hétvégén a csapat egyértelmű jeleit mutatta a javulásnak, de nem sikerült ezt a teljesítményt jó eredményre váltani a versenyen, mivel fékproblémák miatt mindkét pilótának ki kellett állnia. Nincs is jobb hely egy jó eredmény elérésére, mint a hazai pálya, a spanyol rajongók a csapatnak extra nyomást jelentenek.

Valencia utcai pálya hosszú egyeneseket és lassú kanyarokat tartalmaz. Az előzés nagy kihívást jelent és alig van tapadás, különösen a hétvége elején. A magas hőmérséklettel is számolni kell.

A Pirelli a közepes és lágy keveréket szállítja erre a versenyre.

Pedro de la Rosa:
"Barcelonához hasonlóan örömmel várom a versenyt hazai közönségünk előtt, Valenciában. A Valencia Street Circuit pályán magas levegő- és pályahőmérsékletre számítunk, de bízunk benne, sikerül megtenni a szükséges módosításokat és a kanadai problémákon felül tudunk kerekedni. Valenciában hosszú egyenesek találhatók, de előzni nem könnyű és magas leszorítóerejű pálya. Azt hiszem, jók lehetünk itt, habár nem annyira fekszik autónknak, mint Kanada, mert ott sokat kellett fékezni és a lassú kanyarok is jók voltak számunkra. Jó teljesítményt szeretnénk nyújtani hazai rajongóink előtt, szeretnénk folytatni a fejlődést, melyet az utóbbi néhány versenyen bemutattunk, eddig jó az alap, de most szeretnénk versenyen is megerősíteni fejlődésünket."

Narain Karthikeyan:
"Valencia egymás után a harmadik utcai pálya lesz és csapatunk második hazai versenye. Öt héten belül másodszor látogatunk Spanyolországba, de ez a pálya teljesen más, mint a barcelonai. Hasonlít Montrealhoz és Monte Carlóhoz, ami a lassú részeket illeti, így arra számítok, az autó jó lesz. Emellett egy csodálatos helyszín és az időjárás ugyanolyan meleg, mint Indiában, de a pálya nem jelent óriási kihívást. Igen, a falak közel vannak, de az adrenalin szintet nem lehet Monacóhoz, vagy Montrealhoz hasonlítani. De a kanadai ígéretes teljesítmény után örömmel várom a versenyt és remélhetőleg lehetőségünk lesz építeni erre a teljesítményre."

Luis Perez-Sala, csapatfőnök:
"Örömmel várjuk a valenciai versenyt, mivel ez lesz idén a második hazai versenyünk. Kanadában gyorsak voltunk és jól teljesítettünk, de nem sikerült célba érni. Valenciában szeretnénk ezt a fejlődést megerősíteni és jó eredmény elérni, valamint valami különlegeset elérni a spanyol közönség előtt. Azt hiszem, a pálya karaktere jól fekszik autónknak és remélem, jó lesz a megbízhatóság, valamint pozitív eredményt érünk el a versenyen."
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek