Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. július 21. péntek

Az öltözködés kiemelt helyet foglal el az F1-es világbajnok életében, ennek elismeréseként pedig előkelő helyre került a divatos sportolók 50-es listáján. Tíz év múlva ő maga is tervezne ruhákat.

A Brit Nagydíj hétvégéjén is bőven volt min mosolyogni, még ha nem is minden került képernyőre. Összeállításunk biztosan mosolyt csal a ti arcotokra is, főszereplők, Raikkönen, Alonso, Hamilton, Vettel és Kvjat többek között.

Kedves és megható ajándékozás helyszíne lesz július 22-én szombaton délután 2-kor a heves-megyei Kápolna nevű kis falu, ahol Kiss Norbi kétszeres Európa bajnok nevével fémjelzett állatmenhely működik.

A Formula-1 ügyeletes mókamestere, Daniel Ricciardo szomorú hírt közölt azokkal, akik eddig jól szórakoztak a dobogós ünneplések során bemutatott cipőből ivásán. Az ausztrál véget szeretne vetni ennek a szokásnak.

A május végén égi versenypályákra költözött 2006-os MotoGP-bajnok családja kompenzációt akar a versenyző haláláért a balesetért feltehetően felelős autóstól.

Valtteri Bottas csodaszámba menő (talán szerencsés) rajtját elemzi a sajtó az Osztrák Nagydíj óta. Most bebizonyíthatod, hogy jobban rajtolsz, mint a Mercedes finn pilótája!

Kedden este tartották a Frank Williams életét bemutató dokumentumfilm premierjét Londonban, természetesen a grove-i F1-es istálló jelenlegi és egykori tagjainak jelenlétében.

Emlékszünk még Giovanna Amatira? Pályafutása előtt emberrablók kezei közé került, amit szerencsére túlélt. Később autóversenyzővé vált. Egészen a Formula-1-ig is eljutott, ott azonban nem teljesített jól. Videón Amati néhány megmozdulása.

Csak 18 autó állt rajthoz azon a versenyen, ahol egy elfüstölő Toyota-motor fosztotta meg Kimi Raikkönent első F1-es győzelmétől, a németeket pedig attól, hogy hazai pályán avassanak bajnokot.

Esélytelennek tűnt a rajt előtt, mindent megtett, hogy megállítson egy gyorsabb motort, bemutatott egy maradandó előzést, győzelmének pedig kulcsszerepe volt az év végi bajnoki címben.

A sok egyéb érdekességet tartogató Brit Nagydíjon a legendás Jim Clark megszerezte első hazai győzelmét, míg a Ferrari csak egy autót tudott kiállítani – inkább ne tették volna…

Teljes a lista, mely klasszikus versenygépeket tartalmazza az augusztus 25-én érkező játék: a legrégebbi az 1988-as McLaren, a legújabb a 2010-es Red Bull lesz.

Stoffel Vandoorne és Fernando Alonso is kipróbálta magát azokban a feladatokban, melyeket a McLaren World’s Fastest Gamer versenyének résztvevői teljesítenek. A pilóták arcán látszik az elszántság, Alonso mégsem bírta kordában tartani a virtuális lóerőket.

A Red Bull holland F1-es pilótája a virtuális Silverstone-ban is körözött, közben pedig elmagyarázta, hogy mit érez.

Sokan minden idők egyik legjobb F1-es játékának tartják az F1 97-et - üljünk be egy Williams-Renault-ba, és nézzük meg, milyen volt egy teljes futam az osztrák pályán két évtizeddel ezelőtt!


Olvastad már?