Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2016. szeptember 28. szerda

Különös látványra és hangra ébredhetett kedden Nagy-Britannia fővárosának lakossága, hiszen egy Porsche 919 Hybrid versenyautó törte meg a csendet az utcákon, Mark Webber irányítása alatt.

A háromszoros F1-es világbajnok szerint gyerekkorábban többen is ezzel akarták eltántorítani attól, hogy autóversenyző váljon belőle, ám úgy érzi, ezek a bántalmazások csak még erősebbé tették őt.

Közös ügy mellé állt Görög Zita és feltűnő, pink-magenta színű autójával a BWT AMG Mercedes DTM csapata. Mindannyian hisznek abban, hogy a tiszta víz a legfontosabb erőforrásunk, mindennapjaink része.

Ki-ki máshogy – saját vérmérsékletének megfelelően – tölti a nagydíjak közti szabad hetet. Ezt találtuk közösségi oldalaikon Hamiltonról, Buttonról, Rosbergről és a többiekről.

A McLaren-Honda kétszeres világbajnoka a twitteren kérte arra a rajongóit, hogy tegyenek fel neki kérdéseket: a spanyol F1-es pilótának a legkülönbözőbb témakörökből kellett válaszokat adnia.

Egy német lap számolt be arról korábban, hogy a síbalesetet szenvedő hétszeres F1-es világbajnok „már tud járni”, ez azonban nem volt igaz – akár 100 ezer euróba is fájhat a lapnak ez a hazugság.

A hétvége folyamán többször is szó esett a Szingapúrban letartóztatott F1-es csapatfőnökről: a „Cigis” épp egy cigi miatt került bajba. A sztorival egyetlen aprócska szépséghiba van csupán...

A Kanadában, sok éve ezen a napon rendezett versenynek fontos hatása volt az 1981-es bajnoki cím kimenetelére, leginkább mégis Gilles Villeneuve Ferrarijának „törött orra” miatt emlékeznek rá.

A 79. Indianapolis 500 önmagában véve annyi címlapsztorival szolgált, amiből tíz másik verseny is vígan megélt volna: kis híján végzetes baleset, botrány és Villeneuve-siker az utolsó 500-ason a nagy szakadás előtt.

925. szeptember 27-én helyezték le a Nürburgring alapkövét. Bár a félelmetes Nordschleife 1976 óta csak kisebb eseményeket lát vendégül, a Zöld Pokol legendája mindmáig él.

Hány bajnoki címe volt az F1 előtt Michael Schumachernek, ki szerzett nála is többet, kik érkeztek CART-bajnokként a cirkuszba, s ki az, aki a királykategóriában szerezte első összetett győzelmét?

Videoklipet készítette a TCR-ről, na nem a túraautós szériáról, hanem a népszerű játékról a zenekar, melyről Iggy Pop úgy nyilatkozott: “kétségtelenül, abszolút, határozottan a világ legjobb rock'n'roll bandája."

Találtunk egy remek összeállítást a 2016-os év legjobb autós, illetve motoros játékairól: van közte néhány olyan, melyekkel már csapathatjuk, de olyan is, melyre még egy kicsit várni kell.

Az F1 2016 tizenegy autójának végsebességét hasonlítják össze a videóban, a bakui utcai pályán, melyet két kilométeres padlógázas szakasza alkalmassá tesz a célra. Ki tippelte jól a győztest?

Bő egy hónapja jelent meg a legújabb F1-es játék, amely talán minden eddigi változatnál jobb élményt nyújt. Ahogy azonban az lenni szokott, ez a verzió sem sikerült tökéletesre – finoman szólva sem…

Olvastad már?