| |
Sutil: Formula-1-es pályafutásom még nem ért véget
2012.05.15, kedd 17:32

Adrian Sutil bízik benne, visszatérhet a Formula-1-be, annak ellenére, hogy nem kapott ülést a 2012-es szezonra.

A német 2007-2011 között a Spyker/Force India csapatnál versenyzett, ám az idei évre nem talált állást. Hétvégén azonban a barcelonai paddockban feltűnt.

Miközben jelenleg nincs üresedés, Sutil bízik benne, hogy ha türelmes, esélye lesz a visszatérésre.

"Folyamatosan keresek, de jelenleg nincs semmi. Azért választottam ezt a versenyt a visszatérésre, mert ez az első európai futam. Jó érzés visszatérni a paddockba és találkozni néhány ismerőssel. Ez a kulcsa annak, hogy állást kapjak, remélhetőleg hamarosan meg is valósul. De mindenki tudja, készen állok és várok. Várok a hívásra. Különböző csapatokkal tárgyalok, de nem mondtak semmit. Érdeklődést mutattak, de ennyi. Azt mondák, tartsak ki, legyek fitt és akkor talán adódik lehetőség. Hiszek benne és ez hamarosan elérkezik."

Sutil kihangsúlyozta, hogy szeretne visszatérni a sportba, de nem fizetős pilótaként. A német versenyző szerint a Force Indiánál bebizonyította, saját erejéből is helyet kell biztosítani neki a rajtrácson.

"Nem ajánlunk fel pénzt. Öt év után már tudják, hogy jó vagyok és nincs szükségem szponzorokra. Szeretnék normális fizetést kapni munkámért, ennyi. Szeretnék versenyzői elbánást kapni és az egész sport számára fontos, a valódi tehetségek ülést kapjanak és ne olyan pilóták versenyezhessenek, akik mögött a legnagyobb pénz áll."

Sutil biztos benne, a felfüggesztett börtönbüntetés, melyet testi sértésért kapott, nem gátolja meg abban, hogy versenyzői ülést kapjon, vagy a versenyt rendező országba bejusson.

"Ennek már vége és nincsenek tilalmak számomra, utazhatok, mindent megtehetek, amit korábban."
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek