Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2015. július 1. szerda
TOVÁBBI FORMULA-1-ES HÍREK

Retro - A legendás Villeneuve-Arnoux csata

36 éve ezen a napon rendezték azt a Francia Nagydíjat, ami sokaknak elsőként jut eszébe, ha a sport hőskorából kell egy futamot kiemelniük. És nem az első turbómotoros győzelem miatt.


Sok ismert üzletemberrel kapcsolatban teljesen megszokottnak mondható, hogy partiról partira járnak, az F1-ben is hatalmas sikereket elérő Dietrich Mateschitz viszont nem épp ez a típus.

Hatalmas nyüzsgés a Formula-E fináléján

A szezon utolsó versenyén még a szokottnál is nagyobb tömeg fogadta a Formula-E versenyzőit és a látogatókat Londonban. A sztárvendégeken kívül néhány pilótabarátnő is kíváncsi volt a futamra.

A Királynő oktatta etikettre Hamiltont

Az F1-es világbajnok II. Erzsébettel ebédelt, ám megsértett egy fontos szabályt. A Királynő, látva a versenyző modortalanságát, kioktatta őt az étkezőasztalnál követendő illemre.

Sztár a fedélzeten: Vettel megérkezett!

A vasárnapi nap sztárvendége a hungaroringi Ferrari Racing Days-en a négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel lesz. Ott voltunk, amikor a német sztárpilóta tegnap este megérkezett Budapestre.

Pilótabarátnők: Anne-Marie Prost, a túlélő

Alain Prost szerint felesége a legfontossabb ember volt az életében. Kívülről házasságuk kiegyensúlyozottnak látszott, azonban Anne-Marie-nak sok mindent kellett eltűrnie és megbocsátania párjának.

Verstappen: Inkább Bernie, mint egy nő!

Egy interjújában állították dilemma elé a 17 éves újoncot, aki különösen választott: inkább Bernie Ecclestone-nal vacsorázna kettesben, mint egy gyönyörű nővel.

Vettel a Hungaroringre menet F1-est tankolt

Sebastian Vettel vasárnap a Ferrari Racing Days sztárvendégeként a Hungaroringen vizitál, amelynek keretében egy közeli Shell töltőállomásra is ellátogatott egy reklámfotózás kedvéért.

Retro - A franciák átértelmezik a szabályokat

Az 1963-as, esős Francia Nagydíjon több szokatlan dolog is történt, Graham Hill például szerencsés és balszerencsés is volt egyében - az egyetlen biztos pontot Jim Clark győzelme jelentette.

1990: Senna és Prost második összecsapása

Mi történt 1990-ben? Mandela kiszabadul, Gorbacsov Nobel-békedíjat kap, szárnyal a Bonanza, az NSZK megnyeri a foci vb-t, Greta Garbo, Lev Jasin és Leonard Bernstein meghal, a Citroen XM az Év Autója.

F1-Archív: Nem lesz semmi gond a V6 hangjával

Michael Schumacher nem jó példakép, remekel a Midland, a Toyota visszatér, Damon Hill év közben visszavonul, Coulthard Alonso miatt dühöng – erről olvashattunk 20 éven keresztül június 30-án.

Mallorca futamot rendezne, Vettel marasztalja Webbert, sikerek és kudarcok a Ferrarinál, Massa meghalhatott volna Kanadában, Villeneuve a BAT Reynardhoz igazol. Július 1. hírei 1996 óta.

A hétvégén a Norisringen folytatódott a német túraautó bajnokság, a DTM. A RaceRoom Racing Experience-en elérhető a nyomvonal nagyon részletes verziója. Próbáld ki te is!

F1 2015: Ez már a hivatalos tv-reklám

Már csak 10 nap van hátra a Codemasters legújabb Formula-1-es játékának piacra dobásáig: lehet, hogy a várva várt áttörés elmarad, de azért megvannak a játék jó momentumai az előzetes alapján.

Így vezet Silvestone-ban egy igazi profi

Mai szimulátoros videónk egyenesen Mark Webbertől jön, mert ha valaki, hát egy F1-es pilóta tudja, hogyan kell azt vezetni. Az ausztrál 2010-ben az átalakított Silverstone-t mutatja be.

Életre kel a Vissza a jövőbe találmánya?

A hollywoodi sikerfilm rajongói bizonyára emlékeznek arra a repülő gördeszkára, amellyel a főhős, Marty McFly szelte a levegőt néhány centiméterre a talajtól. A Lexus előállt a találmánnyal.

Olvastad már?