Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2016. december 10. szombat

A Forbes listáján mindössze két autóversenyző szerepel, a NASCAR-legenda Jeff Gordon, és hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher - kitalálják, ki áll előrébb?

Jó látni, ha a politika, és az előre legyártott PR-maszlagok által irányított F1-ben olyan üzenetek is születnek, amilyeneket a silverstone-iak címeztek Nico Hülkenberg leendő munkaadójának.

A szezon végén tulajdonképpen visszavonuló brit F1-es versenyzőnek az University of Bath adományozott tiszteletbeli doktori címet.

Volt, aki elismerő szavakkal reagált Nico Rosberg visszavonulására, Max Verstappen inkább Twitteren hülyéskedett egy sort a Mercedesszel. Tényleg lesz interjú hétfőn?

Vasárnap sokan furcsállták, hogy testvérével, Nicolas Hamiltonnal vetette át az Autosport Awards díjátadón kapott trófeáját a háromszoros világbajnok, ám a Mercedes pilótája nyomós okkal hagyta ki a rendezvényt.

A Mercedes elnökének nem csak Nico Rosberg távozása miatt fájhat a feje: egy nemzetközi hackercsoport ugyanis több tízezer eurót lopott el az osztrák légitársaságától, a Lauda Motiontől.

A digitális világ sajátossága, hogy elég egy humoros vagy emlékezetes képkocka, és máris beindul a mémgyártás: ezek közül gyűjtöttük össze a legemlékezetesebbeket 2016-ból a népszerű wtf1.com segítségével.

Kevés jobban utált szabálya volt a Formula-1-nek, mint a kétszeres pontokat érő szezonzáró, amire csak egyszer került sor a sportág történetében – ezen a napon tartotta jó ötletnek az FIA.

Ayrton Senna háromszoros világbajnokként nehezen viselte, ha valaki ellene mert szegülni a versenypályán, pláne nem egy lekörözött esetében. A brazilt felmentették az F1 egyik leghíresebb pofonja után.

Hogy kicsoda az a Bernardus Marinus Pon? Sok mindenki: világhírű bortermelő, olimpiai résztvevő és Volkswagen-családtag. Ja, és még egy F1-es futamon is elindult, ami finoman szólva sem végződött jól számára.

Nem először, és nem utoljára került összetűzésbe a törvénnyel az északír ex-F1-es pilóta: tizenhárom évvel ezelőtt nem jelent meg egy bírósági meghallgatáson, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Láttunk már számtalan összeállítást az F1 2016-ról balesetektől kezdve gameplay-eken át a legnagyobb bakikig, most nézzük meg, vajon sikerül-e elérnünk a saját kirúgásunkat?

Persze lehet jövőre a valóságban is megtörténhet, egyelőre azonban meg kell elégednünk a virtuális pódiumra lépéssel a finn esetében.

Mármint nem az F1-ben pár éve bevezetett új módszerre gondolunk, hanem a legújabb játékokban látható safety carra: az alábbi balesetválogatásban többször is nekimennek a biztonsági autónak, de…

Az új vállalat fő célja az volt, hogy olyan órasorozatot készítsen, amelyben megvan mind a modern tervezés, mind a minőség. Így jött létre a litván székhelyű Vostok-Europe.

Olvastad már?