Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 17. vasárnap

A Forbes Magazin idén is elkészítette a valaha volt legjobban fizetett sportolók listáját. Michael Schumacher az előkelő ötödik helyen áll, de az első huszonötben csak elvétve látunk autóversenyzőt.

Tehetséges, egyben sikeres sportoló és példamutató ember - ezek voltak azok a kritériumok, amelyeknek megfelelt a hétszeres F1-es világbajnok lánya, Gina-Maria Schumacher.

A német hajlandó lenne feléleszteni korábbi barátságukat, melyet a bajnoki rivalizálás tett tönkre: Lewis Hamilton azonban nem szándékozik nyitni az egykori csapattárs felé.

Mentett macskáknak keresett álomgazdikat Nagy Dani, a magyar autósport 19 éves tehetsége, akit éppen ezen a hétvégén választottak meg a nyolcadik legjobb magyar autóversenyzőnek.

Egykori F1-es pilóták szerves részeivé váltak a száguldó cirkusz közvetítéseinek, televíziós szakértőként hétről hétre viszontlátjuk őket. Közülük többet nem ismernénk fel korábbi kinézetükről.

Az egykor F1-es körökben mozgó Carmen Jorda a Nemzetközi Automobil Szövetségtől kapott magas pozíciót: sok mással egyetemben női pilóták is hangot adtak felháborodásuknak.

Pierre Gasly jövőre első teljes szezonját kezdi meg a Formula-1-ben. Nem sok hiányzott ahhoz 2016 nyarán, hogy egy silverstone-i GP2-es futam előtt otthagyja a fogát egy balesetben.

E borús decemberi napon egy napsütéses augusztusi versenyt idézünk fel, egy F1-es futamot, mely nem is volt igazán F1-es, ahol a legfurcsább rajtszámokat osztották ki, s végül világbajnokot avattak.

Csaknem 60 verseny telt el a hibrid motorszabályok 2014-es bevezetésétől fogva, és ezalatt mindössze nyolcszor nem a Mercedesnek szólt a himnusz a dobogón.

A tragikus sorsú Justin Wilson egy szezont versenyzett az F1-ben. A legnagyobb gondot nem szokványos dolog, például a pénz jelentette, hanem az, magassága miatt elfér-e az autóban.

Nagy várakozások közepette, elképesztő költségvetéssel érkezett meg a Formula-1-be a Toyota, mely 2002-ben ezen a napon leleplezte első királykategóriás versenygépét. Nagy célok, kis eredmények...

Ferrari üldöz egy 1991-es McLarent Adelaide-ben: az SSI Racing School szimulátorát látjuk, de a sebesség érzete és a hangok alapján mintha valóban ott és akkor lennénk.

Az ünnepek alatt úgyis mindenki kicsit többet lesz otthon, valami ilyesmi éppen megteszi erre az időszakra - kinek van hasonló?

Aki jól válaszolt kérdésünkre, Nixon karórát nyerhetett a next-time.hu felajánlásával. A Formula.hu játékának győztesét kisorsoltuk.

Az Assetto Corsában már erre is van lehetőség - virtuális köröket tehetünk az 1937-es technikákkal, csak hogy teljen az idő a 2018-as szezon rajtjáig...


Olvastad már?