Formula.hu
Steward
Admin

Minden bizonnyal idén már nem látjuk F1-es nagydíjon a Mercedes tüdőátültetésen átesett elnökét, akinek számos tilalmat kell betartania, melyek közül egyesek élete végéig érvényesek.

Lewis Hamilton nyaralása közben órákon át takarította a szemetet egy görögországi barlangból. Nem fél összepiszkolni a kezét, ha a környezetvédelemről van szó és dühíti a sok műanyaghulladék.

Niki Lauda tüdőátültetésen esett át a napokban, mely nem várathatott magára, mivel az orvosok szerint az F1 osztrák legendájának nagyjából 3-7 napja lehetett hátra a műtét előtt.

Kimi Raikkönen ismét beszélt fiáról, Robinról, de szóba került Vettellel kialakult barátsága is. Raikkönen továbbra is szeretne a Ferrarinál maradni, melyet világbajnoki címhez akar segíteni.

Újabb rendhagyó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot segítő jótékonysági eseményt szervezett a 10. születésnapját ünneplő Fashion Streeten a Mercedes-Benz. A Budapest belvárosában megrendezett exkluzív eseményen Lewis Hamilton és Palvin Barbara segédkezett az adományok gyűjtésében.

Jön a Magyar Nagydíj, de előtte a Red Bull versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen egy más jellegű programot szerveztek maguknak. Vitorláztak egyet a Balatonon.

A szerdai gyászhír után a Formula-1-es pilóták, csapatok és vezetők közösségi oldalait elárasztották az együttérző üzenetek. A Ferrari vezérével egy ádáz, de tiszteletreméltó ellenfél távozott.

Nelson Piquet folytatja a hadjáratot, Hamilton jól döntött, Alonsónak rossz éve van, Ricciardo elégedetlen, Baumgartner bizakodik, Hakkinen nyer a Ringen - augusztus 13-ai hírek.

1988-ban ezen a napon hunyt el Enzo Ferrari, minden idők legsikeresebb F1-es csapatának alapítója - ebből az alkalomból visszatekintünk a Scuderia legendás győzelmeire.

Kétarcú szezonja volt 1977-ben a Shadow-csapatnak: év elején az F1 egyik legszörnyűbb balesetében elveszítették Tom Pryce-t, augusztus 14-én viszont első és egyetlen győzelmüket szerezték.

Mika Salo emlékezett vissza élete nagy lehetőségére, amiről kénytelen volt lemondani - igaz, az első helyért járó trófeát megtarthatta. Egy Ferrari-elengedés Schumacher nélkül.

Közeledik a megjelenés dátuma, augusztus 24-ig kevesebb mint két hét maradt. A Codemasters újabb étvágycsináló videót adott ki.

Egyre élethűbbek az F1-es szimulátorok, ebben a videóban azt hasonlíthatjuk össze, hogy az F1 2017-nek vajon mennyi köze van a valósághoz - egy melbourne-i kör áll rendelkezésünkre.

Időről időre jó visszaidézni, hogy miben változtak az F1-es videojátékok évről évre - ezúttal a PlayStation-ra kiadott verziókból készült egy összeállítás.

Itt a holtszezon, ráérünk ilyen videókat nézegetni: az 1996-os és a 2018-as Ferrari csap össze a Scuderia tesztpályáján, az Assetto Corsa segítségével.


Olvastad már?