Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 14. csütörtök

A német hajlandó lenne feléleszteni korábbi barátságukat, melyet a bajnoki rivalizálás tett tönkre: Lewis Hamilton azonban nem szándékozik nyitni az egykori csapattárs felé.

Egykori F1-es pilóták szerves részeivé váltak a száguldó cirkusz közvetítéseinek, televíziós szakértőként hétről hétre viszontlátjuk őket. Közülük többet nem ismernénk fel korábbi kinézetükről.

Az egykor F1-es körökben mozgó Carmen Jorda a Nemzetközi Automobil Szövetségtől kapott magas pozíciót: sok mással egyetemben női pilóták is hangot adtak felháborodásuknak.

Pierre Gasly jövőre első teljes szezonját kezdi meg a Formula-1-ben. Nem sok hiányzott ahhoz 2016 nyarán, hogy egy silverstone-i GP2-es futam előtt otthagyja a fogát egy balesetben.

A Ferrari idén nagyszabású ünnepségek keretein belül ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Kimi Raikönnen elmondta, Michael Schumacher állt hozzá a legközelebb eddig.

Az ausztrál versenyzőt komoly megtiszteltetés éri 2018 márciusában: a melbourne-i F1-es futam idején egy gála keretein belül beiktatják hazája Hírességek Csarnokába.

Mentett macskáknak keresett álomgazdikat Nagy Dani, a magyar autósport 19 éves tehetsége, akit éppen ezen a hétvégén választottak meg a nyolcadik legjobb magyar autóversenyzőnek.

Hetven évvel ezelőtt történt valami, ami gyökeresen megváltoztatta az Egyesült Államok autósportját: keretek közé szorították a már akkor is nagyon népszerű stock car-versenyzést.

Miután Fernando Alonso elhagyta a McLarent, az lett a pilótapiac legnagyobb kérdése, hogy ki kapja meg a wokingiak bajnokesélyes F1-es autóját – 2007-ben épp ezen a napon született meg a döntés…

Az indianapolisi pálya csak néhány napig üzemelt legendás téglaborítása nélkül, mielőtt bebizonyosodott, hogy eredeti állapotában alkalmatlan a versenyzésre – tragédiák vezettek a felismeréshez.

.A többség számára talán nem sokat mond Willy Ribbs neve, ám az amerikai születésű autóversenyző történelmet írt azzal, hogy ő volt az első fekete, aki valaha is Formula-1-es autót vezethetett.

Az Assetto Corsában már erre is van lehetőség - virtuális köröket tehetünk az 1937-es technikákkal, csak hogy teljen az idő a 2018-as szezon rajtjáig...

Érdekes kísérlet a következő klip, ugyanis valós felvételeket ötvöznek a számítógépes játékkal. Egészen bele lehet merülni ebbe a sajátos kevert valóságba.

A 18 éves francia fiatalember ráadásul úgy győzött, hogy nem is kormányt használt, hanem egy sima PS4-kontrollert - jövőre meg akarja védeni a bajnoki címét.

Az egyik YouTube-csatorna készítői nem kisebb feladatra vállalkoztak, hogy az idei F1-es évad összes ütközését és balesetét újraalkotják – néhány igazán élethűre sikeredett a bő egyórás videóban!


Olvastad már?