Steward
Gobodics Tamás
TOVÁBBI FORMULA-1-ES HÍREK

Williams: Nem a pilóták miatt vagyunk gyengék

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe úgy véli, hogy csapata nem okolhatja fiatal pilótáinak tapasztalatlanságát az autó rossz teljesítményéért. Helyette inkább a helyes irányt kell megtalálni.


Összesen több mint két órán át várakozott az IndyCar mezőnye a vasárnapi alabamai futam során, hogy kiderüljön, mi lesz az eső miatt megszakított verseny sorsa. Eközben James Hinchcliffe nagy tette okozta a fő beszédtémát.

A tél folyamán mi is beszámoltunk Rubens Barrichello váratlan rosszullétéről, aminek következtében kórházba is kellett feküdnie. Ma már ismét gond nélkül versenyez, de mint egy friss interjúban elárulta, hajszálon múlt az élete.

A Formula-4-es pályafutását megkezdő ifjú Schumacher – Ralf Schumacher 16 éves fia – szíve foglalttá vált: a német sajtó arról írt, hogy párja a legismertebb magyar autóversenyzőnő, Keszthelyi Vivien lett.

„Köszönöm, Jézus” – osztotta meg a rajtrácslányok monacói visszatéréséről szóló hírt Lewis Hamilton. Aztán röviddel később letörölte, majd arra hivatkozott, nem is érdekli az egész ügy.

Nagy visszhangot váltott ki, hogy a szerelőt elütő Kimi Raikkönen szemlátomást nem törődött a sérült állapotával Bahreinben, a közönségkedvenc finnt sokan érzéketlennek bélyegezték. Szavazz, te mit gondolsz!

A két egykorú francia F1-es régről ismeri egymást, gyerekként jó barátságot ápoltak. Csakhogy a kapcsolat – Gasly elmondása szerint Ocon miatt – indulatossá fajult, majd rivalizálássá vált.

Nem áll be a sorba a nagy múltú nagydíj: a helyi autóklub elnöke kijelentette, az F1 döntésének ellentmondva igenis lesznek csinos hölgyek a májusi versenyen.

Így nyilatkozott 18 éve Max Mosley, de sok más érdekes hír is megjelent az elmúlt évtizedek április 24-éin: Ecclestone 100 éves szerződése és pere, Button jövője és pole-ja, a 63 éves Andretti bukása.

A Formula-1-ben a ’70-es években szerepelt, de igazi sikereit Daytonában és Le Mansban aratta. Sokoldalú versenyző volt, két nagyon súlyos balesete volt pályafutása során, a második az életébe került.

1961-ben ezen a napon született az a versenyző, aki bár soha nem állhatott fel a dobogóra, mégis 124 versenyt teljesített a Formula-1-ben – ezek jelentős részét pedig ugyanannál az istállónál.

Ezen a napon rendezték a 2005-ös San Marinói Nagydíjat, ami a Ferrari váratlan feltámadásával olyan feszült végjátékot hozott, ami a mai szabályok mellett már elképzelhetetlen lenne.

A videó készítője hiába próbálkozott sok mindennel, az élen haladó pilóta finoman szólva nem hagyta magát megelőzni - ha azt írjuk, hogy piszkos eszközökhöz folyamodott, az nem elég kifejező.

Jó, persze nem igazival, kétszeresen sem: egyrészt csak szimulátorban, másrészt csak a "karosszéria" egy fűnyíróé.

Minden fontos és lényeges momentumot újraalkotott a hétvégi kínai futamról a videó készítője - megvan a Toro Rossók ütközése, vagy éppen a Vettel-Verstappen baleset is.

Utolsó szezonját kezdi meg idén a DTM-ben a Mercedes, mielőtt kiszállna a sorozatból. Ennek apropóján életre hívtak egy a széria 30 évét átölelő szimulátorbajnokságot, amelyre invitálják az érdeklődőket.


Olvastad már?