Steward
Balogh Tamás
2018. június 24. vasárnap

A Francia Nagydíj épp Anglia mérkőzése miatt kezdődik a szokásosnál később, és nem is kérdés, hogy a nemzet négyszeres világbajnoka követni fogja az eseményeket. Hamilton hazafiként bízik benne, hogy az angol válogatott végre világbajnok lesz.

Egyre több hír érkezik arról, hogy a wokingi gyár dolgozói közt fokozódik a feszültség. Egy alkalmazott egy felháborító jelenségről beszélt: jutalomként csokiszeleteket osztanak ki.

A Formula-1 2009-es világbajnoka korábban egy évig volt házas. Instagram-posztjában tudatta a világgal, hogy eljegyezte barátnőjét, a korábbi playmate Brittny Wardot.

Bár a pályán továbbra is tragikusan szerepel a grove-i F1-es gárda, legalább a hagyományos montreali raftversenyen nem talált legyőzőre a konstruktőri tabellán utolsó helyen álló csapat.

Hamilton szerint számos problémát vet fel az a lista, amelyet a 100 leggazdagabb sportolóról tett közzé a a Forbes magazin. Szerinte továbbra is hátrányos a női és a színesbőrű sportolók helyzete.

A kanadai sajtó robbantotta a hírt: egy nő zaklatással vádolja Kimi Raikkönent, és rengeteg pénzt követel tőle. A finn szerint zaklatja és zsarolja őt, ezért feljelentést tett.

Videó is készült arról, hogy Lewis Hamilton egy malibui parkolóban maradt hófehér LaFerrarijával, miután a vadonatúj autó lerobbant: a világbajnok kénytelen volt autómentőt hívni.

Eddig soha nem látott képekkel emlékezünk minden idők egyik legkiválóbb magyar autóversenyzőjére, egy korszak hősére és tinibálványára, Kesjár Csabára.

Az Európa Nagydíj 2008-as Valenciába költözése nem bizonyult nagy sikernek az izgalmakat és a népszerűséget illetően, és sajnos az egyetlen igazán emlékezetes futamot is akkor szolgáltatta, amikor már túl késő volt.

Néhány évtizeddel ezelőtt a japán gyártó motorjai jelentették az etalont a Formula-1-ben. De szinte mindenki megfeledkezik egy kiscsapatról, ami az ugródeszkát jelentette a sikerekhez.

Villeneuve szerint nevetségesek a szabályok, Schumacher utoljára áll dobogón, Renault első sor Kanadában, Montoya érkezhet Frentzen helyére – az elmúlt két évtized június 24-i híreiből szemezgettünk.

A francia Pierre Gasly már a megjelenés előtt kipróbálta az F1 2018 játékot – ezáltal a versenynaptár új pályáján, a Francia Nagydíj helyszínén is megtehetett pár kört még a szabadedzések előtt.

A rajongók kívánsága meghallgató fülekre talált a Codemasters részéről, ugyanis a nyár végén megjelenő új játékban benne lesz a Brawn GP 2009-es világbajnok autója.

Íme egy kör az idei Ferrarival a közelgő Francia Nagydíj helyszínén - hangolódjunk a következő Formula-1-es hétvégére.

Pályabejárás a hétvégi Francia Nagydíj helyszínén egy Haasszal és az Assetto Corsával.


Olvastad már?