Steward
Gobodics Tamás

Az F1-ben tizenegyedik szezonját futó háromszoros világbajnok hatalmas összegeket keresett pályafutása során, ám sokszor azon veszi magát, hogy még ehhez mérten is rengeteget költ.

Napra pontosan négy évvel Maria de Villota halála után a kártérítést követelő család megegyezett a Manorral – habár a csapat valójában már nem is létezik.

Szürreális pillanatok zajlottak le a TV2 50 milliós játszma című műsorában: a vetélkedő házigazdája ártatlanul próbálta megmagyarázni a játékosoknak, hogy ki is az a Lewis Hamilton, de nem számított arra, ami ezután következett.

Igazi ricciardós csemegére találtunk a Red Bull oldalán: az ausztrál F1-es úgy döntött, összeír egy halom kérdést, amelyeket aztán feltesz magának. Ezek közül válogattunk.

Wili Weber juttatta Michael Schumachert az F1-be, és szinte végig egyengette pályafutását. Ma ő sem tud többet a rajongók millióinál: Corinna Schumacher megtiltotta, hogy látogassa a hétszeres bajnokot.

Árverésre bocsátják a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 2001-es egyéni és gyártói világbajnoki címét megszerző Ferrariját. A német legenda több futamgyőzelmet szerzett gépét bárki megveheti..

Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok autóversenyző és a Burkus Egon vezette nemzetközi hírű GFS Racing versenycsapat után újabb magyar autóversenyzők döntöttek a Macskaárvaház Alapítvány nevű civilszervezet támogatása mellett.

2010-ben ezen a napon rendezték az első Koreai Nagydíjat, amelynek alakulását nagyban befolyásolta a vasárnapra megérkező eső, és bár a futam fele safety car mögött zajlott, így is volt bőven történés.

Massa az élen a Sauberrel? Barrichello nem esik ki hazai futamán? A már rég bajnokká avatott Michael Schumacher a 18. rajthelyen? Bizony, a Brazil Nagydíj 2004-ben ezen a napon bőven hozott meglepetéseket.

Ayrton Senna és Alain Prost gyökeresen eltérő vezetői attitűdje szavakkal ki nem fejezhető elmérgesedéshez vezetett, amit történelemkönyvek címlapjaira illő ütközéssel koronázták meg.

James Hunt és Niki Lauda drámai csatát vívott az 1976-os bajnoki címért, és ahogy lenni szokott, akkor is nüanszok döntöttek arról, kié legyen az év legfényesebben csillogó serlege.

Úgy érzi, sebessége alapján továbbjuthatott volna a döntőbe, de mindkét futamon balszerencse üldözte, így nem utazhat Abu Dhabiba. A londoni elődöntőbe jutó 17 éves Bereznay Dániellel beszélgettünk.

A napokban megjelenő játékban mentori szerepet kapott a háromszoros világbajnok: ő segíti és látja el tanácsaival a gamereket, emellett a fejlesztésben is részt vett.

Kucsár Krisztián eddig abszolút favorit a bahreini aszfaltcsíkon, ugyanis egész héten át remekelt a hotlapson, ráadásul 236 kört bele is vert a pályába. A gumiválasztás fontos eleme lesz a versenynek, de állítólag a Red Rush párosa kezdi kitalálni a tökéletes stratégiát.

Hangolódjunk a hétvégi USA Nagydíjra: egy virtuális kör az austini F1-es pályán egy Ferrari és az F1 2017 közreműködésével.


Olvastad már?