Steward
Admin
2018. október 19. péntek

Jean Todt azon kevesek egyike, aki havonta több alkalommal is meglátogatja a lábadozó Michael Schumachert. Egy, a családjával közös fényképe pedig örökké ott virít az FIA elnökének asztalán.

Niki Lauda nagy harcos, ezt 1976-ban is megtanulhattuk. Tüdőtranszplantációja után néhány nappal már magához tért, most pedig már tervben van, hogy hamarosan elhagyhatja az intenzív osztályt.

Aki látta a 2018-as Orosz Nagydíjat, annak biztosan feltűnt, hogy bár a Liberty Media betiltotta a rajtrácslányokat, ők mégis ott mosolyogtak a griden Szocsiban. A lányok összenőttek az autósporttal.

A Ferrari finnje lakóhelyén, Svájcban került összeütközésbe a törvénnyel – és egy parkoló autóval. A büntetés összegét mi megéreznénk, de az F1-es sztárt vélhetően nem vágja földhöz.

Willi Weber, Michael Schumacher egykori menedzsere már nem reménykedik abban, hogy a hétszeres világbajnok legenda valaha is felépül 2013-ban szerzett, súlyos agysérüléseiből.

Max Verstappennek nagy álma volt, hogy kipróbálhasson egy MotoGP-gépet, de a Red Bull elkaszálta a holland ezen vágyait. Szerintük túl veszélyes, és nem engedik meg Verstappennek.

Csaknem másfél évvel a 2006-os MotoGP-világbajnok halálos közúti balesete után ítéletet hirdetett a bíróság, amely az eredetileg tervezettnél enyhébb büntetést szabott ki a gázolóra.

Jenson Button 2009-ben épp ezen a napon szerezte meg eddigi egyetlen világbajnoki címét, Retro rovatunk mai írásában a felejthetetlen brazíliai címszerzésre tekintünk vissza.

Az 1933. október 18-án született Ludovico Scarfiotti mindössze 12 F1-es nagydíjon állt rajthoz pályafutása során, ám ez is elegendő volt ahhoz, hogy beírja magát az autósport történelemkönyvébe.

Nelson Piquet végig szenvedett a sivatagi hőségben az 1981-es évad utolsó futamán: a leintést követően úgy kellett kiemelni autójából. Ekkor azonban már az F1 világbajnokának mondhatta magát.

Hamilton és Rosberg, Senna és Prost nem voltak ideális csapattársak, az egymás mellett két évet töltő Nigel Mansell és Nelson Piquet pedig egyenesen ki nem állhatta egymást.

A két nappal ezelőtt beharangozottaknak megfelelően október 18-án elérhetővé vált a Codemasters által okostelefonokra kifejlesztett új Formula-1-es játék. Ingyen vihető.

Természetesen a legújabb Formula-1-es játék is alkalmas elképesztő tömegkarambolok produkálására – íme, egy csokorra való válogatás a legnagyobb bukásokról és ütközésekről.

Nemcsak az Eau Rouge érdekes ebből az irányból, hanem az ikonikus pálya összes többi jól ismert kanyarja, vagy akár egyenese is egészen mást mutat. A segédeszköz az F1 2018.

Szinte mintha az igazit látnánk: profi közvetítés a pályán zajló akciókról, tévéből ismert kommentátorok és riporterek, interjúk a legjobbakkal. Összefoglaló az F1 Esport Series három futamból álló első fordulójáról.


Olvastad már?