Steward
Bognár Viktor
2018. március 23. péntek

A hétszeres világbajnok menedzsere szerint a német legenda hozzátartozói nagyra értékelik, hogy a szurkolók tiszteletben tartják, hogy a korábbi versenyző egészségi állapota a család privát ügye.

Az Ausztrál Nagydíj sajtótájékoztatóján is akadtak szórakoztató pillanatok: a címvédő bajnok véletlenül tudta meg, hogy nem ferraris riválisát követte be az egyik közösségi oldalon.

Édesanyjának, Minttunak köszönhetően szinte napról napra értesülhetünk a tíz hónapos kislány mindennapjairól, aki le sem tagadhatná édesapját!

Nagyszabású bemutatón csodálhattunk meg számos, igen jelentős autót a grove-i istállótól a tavalyi évben. Idén pedig kalapács alá kerül Alan Jones, az 1980-as világbajnok versenyautója.

Az arcát, szemeit és nyakát is megszúrták a hírhedten agresszív méhek, nem túlzás, hogy a halál torkából menekült meg A. J. Foyt. Szerencsére két nap múlva már a sajtónak mesélte el forró kalandját.

Könnyed interjút tett közzé a McLaren belga pilótájával, Stoffel Vandoorne-nal – kedvenc pályája vagy ideális versenyszituációja mellett rákérdeztek a legostobább dologra, melyet versenyautóban elkövetett.

Február elején még csak a Mercedesszel kötött megállapodást jelentette be a világhírű cég, most azonban kiderült, hogy a négyszeres F1-es világbajnok brit külön is leszerződött velük reklámarcnak.

Az szélesebb körben ismert, hogy a ralivilágbajnok Colin McRae 1996-ban F1-es autót tesztelt, az viszont talán már kevésbé, hogy a skót ki is nyilvánította a sportban való részvételi szándékát.

Legendás motorversenyző, aki az F1-ben is dobogókig jutott, John Surtees mellett az egyetlen, aki két és négy keréken is igazán jeles eredményeket ért el – ma 35 éve hunyt el Mike Hailwood.

A születésnapos Ricardo Zontára ma már talán csak egykori F1-es beugrásairól, nagy baleseteiről és a spái lekörözésről emlékeznek, pedig sokkal több is lehetett volna puszta mellékszereplőnél.

Ha Hillnek hívnak, és eljutsz a Formula–1-ig, akkor meg sem fogsz állni a világbajnoki címig – ha viszont Taylornak, akkor örülj, ha egyáltalán túléled! Legalábbis a statisztika ezt mutatja.

A Red Bull F1-es pilótája hamarosan már élesben fog körözni az ausztrál pályán, ám előtte még virtuálisan is bemutatta, hogy mitől döglik a légy.

A Grand Prix Circuit DOS-játékot tartják az első F1-es „szimulátornak”. A start procedúráját mutatja be az alábbi videó.

Mármint nem az „igazi”, hanem csupán a virtuális Kimi Raikkönen, sőt csak az ő karakterét használó játékos: bár a finn a valóságban kevés balesetet okoz, az F1 2017-ben már más a helyzet.

A vasárnapi Punta del Este ePrix-re készülve néhány pilóta tehetséges szimulátorosokkal és rajongókkal mérette meg magát.


Olvastad már?