DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kilencszeres amerikai bajnok a FIM MXGP Világbajnokságban

Hivatalos: a kilencszeres amerikai bajnok Ryan Villopoto részt vesz a 2015-ös FIM MXGP Világbajnokságban a Monster Energy Kawasaki Racing Teammel. Ezzel a váltással amitől újabb lépést tesz eddig is kiváló karrierjében az Amerikában számos címet nyert rider, aki azért kel át az Atlanti-óceánon, hogy felrázza a világbajnoki szériát.

Az utolsó négy évben az összes Monster Energy FIM Supercross címet megszerző  26 éves Villopoto jövőre részt vesz a világ legjobb kültéri motokrossz-sorozatában, méghozzá azzal a szándékkal, hogy megszerezze a Kawasaki-nak az első világbajnoki címet az MXGP kategóriában.



"œKészen állok karrierem következő fejezetére, és arra, hogy új célokat érjek el" - mondta Villopoto. "œSosem érdekeltek a rekordok, szóval amikor jön egy olyan lehetőség, hogy versenyezhetek a világ legjobbjaival és képviselhetem az USA-t, akkor él nem kell vele. Ez jelentős sebességváltozást jelent majd, de én nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és annak, hogy csatlakozik hozzám egy korábbi bajnok, Tyla Rattray is. Ő már tudja mi kell ahhoz, hogy sikeres légy a világbajnokságban, és tudom, hogy sokat tanulhatok tőle."

 



A Kawasakinál Villopoto oldalán versenyez majd Tyla Rattray is: a 28 éves dél-afrikai 2008-ban megnyerte az MX2-es címet, és rendszeres sikereket ért el eddigi karrierje során a Kawasaki számára.



A csapat tulajdonosa, Thierry Chizat Suzzoni elmondta: "2015-öt már most nagyon várjuk, amikor köszönthetjük Ryan Villopotót és Tyla Rattray-t a Kawasaki Racing Teamben. Ez egy fantasztikus kihívás a csapat számára és már tudjuk, hogy a 2015-ös bajnokságot  szervező Youthsteam nagy igényeket támaszt majd, de a csapatunk nagyon lelkes, szépen zárta a szezont a Nemzetek Motokrosszán, szóval aktívan készülünk erre a kihívásra. Szeretném megköszönni a Kawasakinak, Monster Energy-nek és minden partnerünknek akik segítettek ezt megvalósítani."



Mitch Covington a Monster Energy nevében hozzátette: "Természetesen nagyon örülünk Ryan döntésének, hogy folytatja karrierjét, és versenyezni fog a FIM Világbajnoki címért. A Monster Energy-nél győzni akarunk, Ryan pedig már bizonyította, hogy ő egy győztes típus. A kilenc bajnoki címe, a Nemzetek Motokrosszán elért sikerei és a Monster-kupa győzemei bizonyítják, hogy a világ egyik legjobb ridere fogja képviselni a Monster Energy-t."



A világbajnokság 2015 februárjának végén kezdődik Katarban, összesen 18 fordulót rendeznek majd négy kontinensen. A sorozat közel 60 éves történelmébenn csak egyetlen amerikait koronáztak meg eddig, Brad Lackey-t 1982-ben. Világos, mekkora kihívást jelent ez, Ryan viszont eddig minden motokrossz bajnokságot megnyert, ahol elindult...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: