DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A kettős győzelem nagy lökést adott Sainznak

A World Series by Renault legutóbbi fordulóján kettős győzelmet szerző Carlos Sainz Jr. fontos lépést tett meg a végső siker felé, a spanyol pilóta pedig magabiztos, hogy idei teljesítménye a jövőben F1-es üléshez juttathatja.

A ralis legenda, Carlos Sainz fia számára a legutóbbi hónapok egészen nehezen alakultak: legnagyobb esélyesének számított egy 2015-ös Toro Rosso-ülésnek, ám a csapat bejelentette, hogy a jelenleg mindössze 16 éves Max Verstappent szerződteti. Ennek tetejébe a fiatalabb Sainz gyengébb eredményeket ért el szériájában is, a 3.5 literes Formula Renault-ban, így riválisa, Roberto Merhi 16 pontra megközelítette az évad korábbi részében még domináló honfitársat.

 

Szeptember utolsó hétvégéjén a Paul Ricard pályán azonban Sainz visszatért és kettős győzelmet aratott, újra 40 egység fölé növelve pontelőnyét. "Talán ez volt pályafutásom egyik legfontosabb versenye" - válaszolt a 20 éves versenyző az újságírói kérdésre, továbbá azt is elmondta, sikere úgy is felfogható, mint a Verstappent választó Red Bullnak küldött üzenet. "Igen, érzek valami ilyesmit. Fontos volt megmutatni a kételkedőknek, hogy még mindig ugyanaz vagyok. Hogy képes vagyok túljutni a nehéz helyzeteken."

 

 



"Budapest után nehéz napok következtek, nem volt könnyű pozitívnak maradni. Érzelmileg nem volt könnyű elfogadni a döntést. Nem tudom, hogy a mostani eredmény mit jelent a Red Bullnak, de számomra, a személyes motivációm szempontjából jól érzem magam. Ha megnyerem a bajnoki címet Jerezben, én leszek az első Red Bull-versenyző, akinek ez sikerül, a legfiatalabb, és az egy szezon alatt legtöbb versenyt megnyerő is" - sorolta potenciális érdemeit Sainz. "Ha ez sikerül, óriási magabiztosságom lesz a jövőben."

 

Egyes vélemények szerint a fiatal pilóta akár már jövőre is az F1-be kerülhet. Korábban a Caterhammel tárgyalt versenyzésről, Sebastian Vettel távozása és a háromautós szabály esetleges bevezetése is a kezére játszhat. "Nem engedtem meg, hogy a jövőm másoktól függjek. Magamra kell támaszkodnom, és azt folytatnom, amit Paul Ricardban tettem" - osztotta meg terveit Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: