DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Szabó Krisztián az 5. helyen kezdett Maggiorában

Szombaton egy szabadedzéssel, két hivatalos időmérő edzéssel és az első előfutamokkal kezdetét vette a 2014-es FIA Autocross Európa-bajnokság hatodik fordulója az olaszországi Maggiorában. A Buggy1600-as kategória Európa-bajnoki címvédője, Szabó Krisztián a verseny első napját az 5. helyen zárta.

A kategória egyedüli magyar résztvevője az időmérők összesített eredményei alapján a 18. helyen kezdte az olaszországi versenyhétvégét a 35 fős mezőnyben, így első előfutamát csupán az 5. rajthelyről kezdhette meg. Az előfutam viszont kiválóan sikerült Krisz számára, aki bravúros versenyzéssel a leintésig a 2. helyre jött előre, és leggyorsabb másodikként - a négy futamgyőztes mögött - az 5. helyen zárta az első nap programját.

A magyar pilóta folyamatosan gyorsult a nap során, és az előfutamban már gyorsabb kört futott, mint előtte az időmérőn. A fokozatos építkezés a vasárnapi A-döntő végén remélhetőleg egy kimagasló eredményben csúcsosodik majd ki. Krisz célja továbbra is a győzelem lesz, amivel ő lenne a 2014-es Eb-szezon első duplázója a Buggy 1600-as kategóriában.



 


"összességében pozitívan zárult ez a nap, és úgy érzem, holnap meglesz rá az esélyünk, hogy egy jó eredményt sikerüljön elérnünk. Az időmérő edzésekkel idén meggyűlik a bajom, most is próbáltam mindent beleadni, de egyszerűen lassú vagyok a többiekhez képest, és nem tudom az okát. Tényleg mindennel próbálkoztunk már, a gumikkal, a beállításokkal, és én is folyamatosan figyelem a gyorsakat, hogy mit csinálnak esetleg másképp, de egyszerűen hiányzik az egykörös tempónk. Ma szerencsére egy viszonylag könnyebb csoportba kerültem, így az előfutamomban sikerült feljönnöm az 5.-ről a 2. helyre. A rajt után még 3. voltam, utána megforgott előttem a srác, akit üldöztem, és szerencsésen sikerült őt kikerülnöm. Így csak (Michael) Buddelmeyer végzett előttem, aki ma abszolútban is a leggyorsabb volt. A másodikak közül én voltam a leggyorsabb, úgyhogy összességében az 5. helyen zártam az első napot. Holnap a második előfutamban megint Buddelmeyerrel megyek együtt, de most már közvetlenül mellőle rajtolok majd, és remélem, sikerül őt legyőznöm. Mivel ma is a mi futamunk volt a leggyorsabb, ezért úgy gondolom, ez kulcs lehet a jó szerepléshez. Mindent beleadok majd, és a célom továbbra is a győzelem" - összegezte az első nap történéseit Szabó Krisztián.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: