DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Ficza Ferenc meghódította Silverstone-t

A Seat Leon Eurocup silverstone-i hétvégéjének első versenye magyar győzelemmel zárult. A Gaspar Racingnél vezető Ifj. Ficza Ferenc örül különleges sikerének, de már a következő hétvége lebeg a szemei előtt.

Ficzáé lett az első rajthely is, mert noha az esős időmérőn Julien Briché futotta meg a legjobb időt, a körét végül törölték, mivel azt sárga zászlós jelzés alatt érte el.

 

A magyar versenyző a rajtnál jól rugaszkodott el és megtartotta vezető helyét. Pol Rosell ugyan közel tudott férkőzni hozzá, hat kör után azonban tempót veszített és visszaesett a mezőnyben.

 

A Gaspar Racing pilótája három körrel a leintés előtt már öt másodperccel vezetett a második helyezett Stian Paulsen előtt, aki viszont a védekezéssel volt elfoglalva, így Ficza kényelmes előnnyel szerezte meg a győzelmet.

 

"Nagyszerű érzés, hogy végre meg tudtam szerezni idei első győzelmemet, ráadásul mindez a legendás silverstone-i pályán született, ami még emlékezetesebbé teszi" - nyilatkozta. "Az autó nagyszerű, amiért szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, hiszen álom volt vezetni a versenyen és az időmérőn is, ahol szintén én voltam a leggyorsabb. Erős hétvégét zártunk és máris a következő, belgiumi versenyeken jár az eszem."

 



Rajta kívül három másik magyar résztvevője is volt a hétvégének. Az első futamon Tóth Norbert a 10., Bús Edina a 13. helyen ért célba, míg Wéber Gábor kiesett. A második futamon már Wéber szerepelt a legjobban közülük, hiszen harmadikként a dobogóra is felállhatott, míg Ficza itt egy 5., Tóth egy 12., Bús pedig egy 17. hellyel lett gazdagabb.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: