DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Bende Adrienn vezette a Lotus világrekord kísérletét

Bende Adrienn a Lotus Ladies Cup versenyzője vezette az angol sportautó márka világrekord kísérletét a Hockenheimringen. Németországban több száz Lotus gyűlt össze, hogy megdöntsék az egyszerre, egy versenypályán köröző Lotusok világrekordját.

 



"Hatalmas élmény volt a több száz klasszikus angol sportautó előtt száguldani a saját versenyautómmal, a narancssárga Elise-vel. Elvittük magunkkal a Lotus Ladies Cup hivatalos safety car-ját, egy Lotus Evora-t. Amikor ezt megláttak a szervezők, felajánlották, hogy mi vezessük fel az egész mezőnyt. Velünk volt a Sportklub műsorvezetője Világi Péter, aki korábban versenyzett a gyorsasági szakágban, így ezt az autót végül ő vezette. Martin Donelly a Lotus korábbi Forma 1-es pilótája jött mögöttünk. " - mondta a csinos pilótanő.

 

"304 Lotus volt a pályán, de 438 kellett volna, így az új világrekord nem jött össze, talán majd jövőre." - mondta mosolyogva a tévés műsorvezető. "De a 345 lóerős versenyautót így is hatalmas élmény volt vezetni a német Forma 1-es pályán."- tette hozzá.

 

Nemsokára a Lotus Ladies Cup egész mezőnye visszatér Németországba, hiszen a lányok számára az idény Oscherslebenben kezdődik május 16-tól 18-ig, ahol a Német Túraautó Bajnokság betétfutamaként láthatjuk a Lotusokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: