| |
Indycar: A BHA Honda motorra vált
2012.05.11, péntek 09:31

A Bryan Herta Autosport bejelentette, Honda motorra vált a hamarosan következő Indy 500-as futamra, azután hogy felbontotta szerződését a Lotussal. Ezen csapat pilótája, Dan Wheldon szerezte meg a tavalyi Indy 500-as futamgyőzelmet, ez azt is jelenti, hogy címvédőként érkeznek a legendás téglagyárba. A csapat az előző hónapban bontotta fel szerződését a Lotussal, a csalódást keltő szezonkezdet következményeként. A csapat kénytelen volt kihagyni a legutóbbi Brazil futamot, azonban az idei első oválpályás versenyre visszatér, mégpedig egy új motorgyártó cég friss szerződésével, mely egész évre szól.

"Nagy örömömre szolgál, hogy a 2012-es szezon hátralévő részére visszatérünk a Honda motorokhoz." - mondta a csapatfőnök, Bryan Herta. "Az e heti teszteléseken, melyek a közeledő Indy 500-ra való felkészülést segítik elő, szeretnénk csatlakozni a Honda motoros csapatokhoz. Valamint szeretnénk megvédeni a tavaly, Dan Wheldon által megszerzett győzelmünket."

A Honda Performance Development alelnöke, Steve Erickson is elmondta véleményét – "Örömünkre szolgál, hogy megújíthatjuk kapcsolatunkat Bryan Hertával, valamint csapatával."

A Honda örülhet, hiszen a címvédő csapatot tudhatja maga mögött, még ha egy éraváltás is következett be időközben. Biztosan nagy fegyvertény ez a japán cégóriás számára, emellett hatalmas pofon a Lotus számára. A csapat a tavalyi pole-t megszerző Alex Taglianit nevezte az idei Indy 500-as futamra.

RallySport.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek