DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Méhes meglátása: Nyári egyveleg

Lehet, hogy Räikkönen kedvese terhes; lehet, hogy Alonso 2019-ig hosszabbít Maranelloval - egy biztos: a Magyar Nagydíj még mindig beszédtéma.

Tény, hogy az egy hónapnyi szünetet is ki kell tölteni hírekkel, amik hol csordogálnak, hol kreálni kell őket. A múlt hét és a hét eleje történései közül tán az a legfontosabb, hogy Bernie Ecclestone pere véget ért. Nem mindennapi módon: 100 millió dollárért kivásárolta magát a gyanúsított státuszból. Nem vagyok jogász, nem tudom, hogy a bajor törvénykezésben volt-e már ilyesmire példa, a mi szempontunkból egy a lényeg: Ecclestone marad a F1 élén. Fülemben cseng a hangja, amikor a Hungaroringen interjút készítettem vele Gilles Villeneuve-ről, többször is elnézést kért a hosszas várakoztatásért, majd kézfogás közben így búcsúzott: - You know, my life is not easy"

 

Ezt simán el is hiszem neki.

 

Aztán Moszkvában kiégett egy Red Bull; valamint Kimi Räikkönen barátnőjéről megjelent egy fotó, amin dudorodik a hasa (egy másik fényképen meg nem"), tehát lehet örvendezni rajta, hogy terhes. Vagy nem.

 



Az ide-oda való szerződésekről szóló pletykák között továbbra is Fernando Alonso sorsa izgatja leginkább médiát. Most az a verzió került terítékre, hogy nem megy sehova, mert a Ferrari 2019-ig szóló szerződést ajánlott neki. Így új jelölt van a Mclaren sztárpilótájának szerepére, méghozzá Vettel. Ugyanis a Red Bullnál sorakoznak az új sztárok, a Kvjat szenzációs bemutatkozása után kell a nagy csapatnak, a Toro Rossonál meg kell a hely a még ifjabbaknak. Vettel négy vb-címmel a zsebében, eléggé megalázva Ricciardotól tán nem is tenné rosszul, ha váltana.

 

A legnagyobb örömhír, hogy a Magyar Nagydíj még most is sláger. Mindenki azon a véleményen van, ez a verseny megmutatta, miért érdemes Forma-1-et nézni, mit lehet benne szeretni. Több netes oldalon, a Facebookon olvastam elemzéseket, mi több, szavazásokat. A bahraini és a silverstone-i futam is nagy élményként él a nézők emlékezetében, de a magyar a csúcs.

 

Ez így, augusztus elején, nem olyan rossz.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: