DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Méhes meglátása: A nagy csata

A Mercedesnél eleddig elég jól kezelték az esélyesség kérdését, és azt, hogy csak egyik pilótájukból lehet világbajnok.

"Heimspielberg" - hirdették a Merci-óriásplakátok Stájerországban két hete, és a német szójáték azt húzta alá, hogy a stuttgartiak Lauda és Toto Wolff miatt az osztrák futamot is "heimspielnek", azaz hazai pályának tekintették. Nyertek is. De ugyanúgy hazai pálya lesz a számukra Silverstone is a hétvégén, elvégre a motorgyártó részleg Brixworth-ben van, nem is beszélve Hamiltonról.

 



Képes lesz a 2008-as bajnok nyerni ottohn? Akarja-e a csapat, hogy nyerjen? Folyik-e ilyen szinten bármiféle egyeztetés a két pilóta között - Te nyersz Angliában, te meg Németországban - mondhatnák Lewisnek és Niconak, és ezt simán meg is lehetne valósítani.

 

Tényleg az a nagy kérdés, hogy Hamilton össze tudja-e kapni magát megint annyira, mint az év elején. Úgy veszem észre, hogy amikor elkezd félmeztelen meg bulizós és kutyás képeket posztolgatni, akkor nem csupán arról van szó, hogy jól érzi magát a bőrében két futam között. Sőt, mintha épp annak a jele lenne mindez, hogy versenyzőként nem érzi jól magát, ide menekül.

 

Rosberg eközben olyan erényeket kezdett el csillogtatni, amiket sokan - például én - nem gondoltak róla. Mintha csak Hamilton ellenpólusát akarná eljátszani, illetve nem is játszani, hanem demonstrálni a valóságban. összeszedett, pontos, nem hibázik. És gyors. Ha mindezeket a tulajdonságokat feltételeztük is róla, általános volt az a vélekedés, hogy tisztán sebesség dolgában Hamilton tutira veri a németet. És most már ez sem feltétlenül bizonyos, jobban mondva a Rosberg-féle "csomag" (the package, you know) ellenében nem elég csak gyorsnak, akár egyenesen gyorsabbnak lenni.

 

Győzelmek terén még mindig 3:4 az állás Lewis javára, ám az összetettben Nico 29 ponttal vezet, hiszen Hamilton kétszer is nullázott. Vajon lesz kettejük harcából egy olyan újabb epizódja a F1 történetének, mint Mansell és Piquet, vagy még inkább Prost és Senna csatája volt? Azért jó lenne, ha Rosberg nem túl simán húzná be első vb-címét"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: