DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Méhes meglátása: Monaco - itt kell lenni

Aki él és mozog, az befutott Monacóba. Azt mondják, legalább azért, hogy lássa, ki van még itt.

Kétségtelen, a futam szombatja megfelelt annak az elvárásnak, hogy a Monacói Nagydíj egyben egy hatalmas celebparti. Justin Bibertől Max Biaggin át Andre Villas-Boasig itt volt még egy tucat nemzetközi celeb, és akkor még nem beszéltünk a többé-kevésbé a F1-hez tartozó volt és jelenlegi nagyságokról, mint Mika Häkkinen, Alain Prost, Jean Alesi (a Ferrari 1991-es francia párosa szépen megbokszolta egymást köszönésképpen), apai és Monaco-győztesi jogon Keke Rosberg, és mondjuk, Piero Ferrari.



 



 

Nagy csindrattával járt Albert herceg paddockbéli látogatása, aki amúgy két felvezető motorost követve egy sima Renault-kisbusszal érkezett, pont olyannal, amivel az újságírókat is fuvarozzák a garázs a média központ között. Először természetesen Bernie Ecclestone buszába sétált, majd érdekes módon a Sauber motorhome-ját kereste fel, ahol körülbelül félórát időzött és pezsgőzött. Bernie-t egyébként minden celeb és egyéb nagyság meglátogatja, úgy audenciáznak nála, mint a pápánál, amit ő egyáltalán nem vesz zokon. Jobb keze, Pasquale Lattuneddu bekommendálja az érkezőket, majd nyílik a fekete busz elé épített házikó automatikus ajtaja, és megjelenik a háziúr, a szokott hófehér ingben és fekete, vasalt nadrágban.



 



 

Természetesen nagy népszerűségnek örvendenek a volt bajnokok, mint ahogy már csütörtökön is írtam. Ha feltűnik Barrichello vagy Mika, sőt, akár Flavio Briatore, óroiási a rivalgás, de persze, legalább ennyire népszerűek a maiak is, csak nekik kicsit több a dolguk, és nem rohangálnak oda mindenkihez aláírni.



 

A fő nap persze vasárnap lesz, amikor további Cannes-ból érkező celebek várhatóak - és mintegy mellesleg az is kiderül délután 4-re, ki nyeri a 72. Monacói Nagydíjat...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: