DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Méhes meglátása: Teljes a rajtrács (vége)

Nem tudom, volt-e, akit nagy izgalomban tartott, hogy ki ül majd a két Caterhamben, de tény, én is örülök, hogy Kobayashi kapott egy újabb lehetőséget.

Most nem akarok kekeckedni, de úgy lazán, kapásból ki sorolja fel, hogy ki vezette - nem több - három évvel ezelőtt, 2011-ben a mezőny végén körözgető autókat?

Na? Karthikeyan, de la Rosa, Chandok, Glock, Liuzzi" Ismerős nevek, ugye? Fel tudja valaki idézni Jérome d"™Ambrosio arcvonásait? Sisakfestését"?

Hát bizony, könyörtelen az élet az alsóházban. Aki nem ér el valami kimagasló eredményt, nem hozza a pénzt, az akár egy szezon után a partvonalon kívül találhatja magát. De még egy Paul di Resta is, akit nagy tehetségnek tartottak egyöntetűen. Jött, látott, nem győzött - ment. Ebből a szempontból milyen mázlija van NicoHülkenbergnek, hogy valahogy vissza tudta verekedni magát, és ugyanezt elmondhatja magáról Adrian Sutil is - vagyis azért nincs minden veszve.

Ám kétségtelen, a kis csapatok vannak a leginkább bajban. Tényleg csak azt tudják leszerződtetni, aki hozza az apanázst, és nagyjából másodrendű, hogy mit is fog elérni - elvégre, lehet számolni vele, hogy a gyenge autóval nem sokat. Illetve, itt bukhat ki egy-egy igazi tehetség. Szegény van der Garde egy évvel ezelőtt kapott hideget-meleget, hogy mit akar 28 évesen, aztán egész jól megállta a helyét; most szinte szomorúan vesszük tudomásul, hogy csak tesztpilóta lesz a Saubernél (bár még mindig jobb, mint Szirotkin). Az mindenképp örömteli, hogy Kamui Kobajasi újból a mezőny tagja lesz, ha valaki, ő képes elszórakoztatni a nézőt vasárnap délutánonként, még a hátsó traktusban ügyeskedve is. Marcus Ericssonról meg majd kiderül, mit tud. Legfeljebb lenyom majd egy évet, és ő is távozik. Lesz belőle, illetve a fotóiból jó kis rejtvény a jövő F1-es őrültjei számára, mint most a facebookon olyan figurák, mint, teszem azt, LorisKessel, Leo Kinnunen vagy Giovanni Lavaggi. (Megvannak? Utánuk lehet nézni!)

A 2014-es pilótafelállás:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: