DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Méhes meglátása: Vissza, vissza

Mint ahogy az életben általában, a Forma-1-ben is érvényes, hogy soha ne mondd, hogy soha. Kimi most érkezett meg Maranellóba, Alonsót meg várják a McLarennél"

Nem volt olyan régen, bőven emlékezhetünk rá: Kimi Räikkönen egy nagyon fáradt és egyben harmatos 2009-es szezon végén úgy vált meg a Ferraritól, hogy gyakorlatilag elküldték, amit persze egy csöppet sem bánt. Sőt, távozott a Forma-1-ből is, többször is leszögezve, hogy elege van az egészből, és esze ágában sincs visszatérni, a rally világa az igazi. Aztán 2011 végén már nem így festett a helyzet, kiderült, a rally világa ugyan igazi, de messze nem terem benne annyi babér a finn-nek, mint remélte. Már-már legendás a visszatérése a Lotushoz, a szenzációs 2012-es évad, a végén a Leave me alone-győzelemmel Abu Dzabiban. Más kérdés, hogy 2013, a melbourne-i siker ellenérekeserédesre sikeredett, de a szakításkor már lehetett tudni: Kimi tényleg nagy visszatérővé vált, mert most meg a Ferrarihoz is hazamegy. Alonso mellé, akit 2009 végén ünnepelve fogadtak a vörösöknél, de aki, Räikkönennel ellentétben, négy év alatt egyetlen vb-címet sem tudott szerezni Ferrari-színekben. Úgyhogy az a fura helyzet áll elő 2014-ben, hogy lesz egy vérbő spanyoljuk, aki ennyi év után már nagyon a sajátjának érezheti a csapatot, és lesz a blazírt finnjük, aki viszont már a dicső Ferrari-múlt része, ott díszeleg a neve a Scuderia bajnokainak sorában. Na, melyik esik majd nagyobb súllyal a latba?



Ráadásul Alonso körül sem tiszta minden. A nyár közepén kezdte elveszteni a türelmét, volt egy-két keményebb beszólása, mire Montezemolo elnök helyre is tette "alkalmazottját". Ezek után "Feri" szép csöndben végigcsinálta a szezont a tőle telhető módon, és megint 2. lett a bajnokságban" És közben folyamatosan jönnek a pletykák, hogy Alonsot várja vissza - állítólag a Honda (2015-től újból motorszállító Wokingban) nyomására - a McLaren. Ezt is megértük: Ron Dennis, aki miatt Alonso 2007-ben nem lett bajnok és sértődötten távozott, már azt pedzegeti, hogy a részéről semmi akadálya az asztúriai ász visszatérésének.

Ez jó hír és rossz egyszerre. Egyrészt szép dolog a megbocsátás, az egymás kebelére borulás, másrészt Alonso számára tán túl könnyű kibúvót, menekülése útvonalat biztosít: ha nem megy 2014-ben sem a Ferrarival, netán kikap Räikkönentől, tárt karokkal és vastag csekkönyvvel várják Angliában.

Biztos, hogy ez külön pikantériája lesz a bajnokságnak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: