DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Méhes meglátása: Megérkezett hát Kvjat

Hétfő este 9 óra tájban jött egy mail a Toro Rossotól, hogy 2014-ben Vergne mellé leszerződtették Daniil Kvjatot. Nem vagyok tökhülye a F1-hez, de utána kellett nézzek, ki a szösz ez.

Hamar kiderült, hogy F3-ban nyomul, 2. bajnokságban, még nyerhet is. Semmi gond, 2001-ben is volt ilyen, a kutya nem hallott egy Forma-Renault-os finnről, bizonyos Räikknenről, aki a Saubernél kötött ki úgy, hogy csak 4 versenyre szóló, ideiglenes licenszet kapott. Sőt, tényleg mindenre volt már példa a F1 gazdag történetében (pl. RiccardoRodriguez 19 évesen 2. rajthely Monzában 1961-ben), de az utóbbi évek mutatják meg épp, hogy Vettelt leszámítva nem igazán érették meg a fiúk 20-21 évesen a F1-re. Igaz, Alonso is 20 volt épp hogy, amikor betoppant, de őt 1 évre rögtön pihentette is Briatore 2002-ben; Button is 20 volt 2000-ben, aztán évekig csak szenvedett; NicoRosberg 17 évesen tesztelt először egy Williamset (köszönhetően a nevének, leginkább), és bár ő legalább nyert futamokat, de messze nem olyan nagy formátumú fickó, mint amilyennek be lett harangozva.



Szóval, arra kellett jussak végkövetkeztetésileg, hogy az orosz srácnak kell valami köze legyen a jövőre esedékes Orosz Grand Prix-hez. Vagyis, még a Red Bullnak is jól jön egy kis orosz oligarcha-suska...

Ki is alakult a facebookon némi polémia, illetve nagyon nem vitáztunk, mert abban mindenki egyetértett, hogy minimum furcsa a ToroRosso (Red Bull) személyzeti politikája. Buemit, Algersuarit simán kipöckölték; jó, Ricciardo tán bejön nekik, de ő sem egy Vettel azért, és akkor a helyére jön ez a Szerjózsa, aki Daniil, miközben ott szenved egy Glock, aki már bizonyított, és a GP2 meg hiába termeli a bajnokokat, senkinek sem kellenek" Felvetődött, mit szól az ilyen hírek hallatán Valsecchi, Leimer,Bird, Frinjs, akik valahogy elvergődtek - nem kevés pénzből - a F1 küszöbéig, aztán mehetnek a pitfalra fejhallgatóval, meg majd részt vehetnek valamelyik sereghajtó istállónálMarusszjánál a de-briefingen.

 Normális? De hát állította ezt bárki is valaha a Forma-1-ről?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: