DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Méhes meglátása: Hírek, mintegy mellékesen

Sebastian Vettel ötödször nyert zsinórban Suzukában, előnye 90 pont. Nem csoda, hogy mindenféle egyéb hír vitte a prímet a napokban.

A legszomorúbb természetesen Maria de Villota hirtelen halála: a tavalyi, majdnem tragikus Marussia-tesztből éppen felépülő 33 éves pilóta úgymond természetes hallállal távozott, de végül is kiderült, hogy minden bizonnyal ez is az akkori fejsérülésére vezethető vissza. Az viszont megfontolás tárgya lehet, hogy de Villota nevezhető-e Forma-1-es versenyzőnek, miután nagydíjon nem indult, és autót is csupán azon egy alkalommal vezetett, amikor néhány kilométer után nekiment a Marussia kamionjának"



Suzuka "eredménye", hogy Fernando Alonso a soványka 4. helyért kapott pontjaival egy virtuális lista élére ugrott: immár a F1 történetében a legtöbb pontot szerzett versenyzője, jobb, mint Schumacher. Na, ez azért erősen mosolyognivaló. A pontrendszer folyamatos megreformálása nyomán a valahai, a győzelemért osztott 9 pont felkúszott 25 pontra - majdnem a triplájára tehát. Innen nézve nincs értelme számolgatni, kinek hány pontja van, mert teljesen hamis a lista, mellesleg meg, kit érdekel ez az egész? A bajnoki címek és a megnyert versenyek száma számít, esetleg pole és a leggyorsabb körök. Ha csak a tiszta statisztikát vesszük. És még ehhez jön karizma, a legenda - Rindt, Peterson, Villeneuve"

 

Ehhez képest tényleg hír, hogy NicoHülkenberg valóban a Lotushoz szerződik. A Massa-hívők nyilván nem örülnek ennek, de hát nekik amúgy sem volt sok örvendeznivalójuk az utóbbi években, szokva vannak a kudarcokhoz. Hülki meg egy szuper fickó, eddigi tanulóévei alatt látványosan beérett, és nagyon remélem, hogy lesz olyan kocsi a 2014-es Lotus, amivel akár ő, akár Grosjean versenyeket tud nyerni, és izgalmassá tudják tenni a bajnokságot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: