DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Méhes meglátása: Már az előzmények is izgalmasak!

A 28. Magyar Nagydíjat megelőzően annyi minden történt, mint máskor egy egész szezonban.

Még a balszerencsés Német Nagydíj miatt, ahol Webber leesett hátsó kereke eltalált egy operatőrt,  a Hungaroringen rögvest új szabályok lesznek érvényesek a boxutcában dolgozó sajtósokra: csak a boxfal mellől filmezhetnek-fotózhatnak.



Aztán jött a silverstone-i teszt, minek eredményeképp a Pirelli megint vadonatúj keverékekkel érkezik hozzánk, azzal a különbséggel az eddigiekhez képest, hogy ezeket már kipróbálhatták Vettelék. Az angliai három napnak volt más hozadéka is, még pedig az, hogy egy tucatnyi ifjú pilóta ülhetett be félig-meddig élesben egy F1-es kocsiba. Akadt is meglepetés, például Davide Rigon, aki az F138-as Ferrariban alig néhány századmásodperccel volt csak lassúbb Massánál; vagy Susie Wolff, aki a Williamsben hét férfiembert is maga mögé utasított. Így reménykedhet benne, hogy Giovanna Amati 1992-es szereplése után elsőként kapja meg hölgyként a szuperlicenszet.

Németországban vád alá helyezték Bernie Eccestone-t vesztegetésért, de remélhetőleg ez nem vette el a kedvét attól, hogy aláírja a 2021-ig szóló szerződésünket.

A Magyar Nagydíjra hetére még mindig talány az orosz invázió a Saubernél. Röpködnek a milliók, dollárban persze, de pénz még nem érkezett Hinwilbe, ezzel szemben egyesek már tudni vélik, hogy Monisha Kaltenborn széke inog, az oroszok mást szeretnének a helyére ültetni.

Ez tehát az előjáték.

És még bele sem fogtunk az ilyenkor, nyár közepén szállingózó pletykák taglalásába, bár sok újat nem lehet tudni. A legforróbb téma Webber megüresedő Red Bullja. Szinte biztos befutó volt Räikkönen, ám a Lotushoz érkezett befektetők lehet, hogy maradásra bírják, miközben többen is amellett kardoskodnak, hogy Daniel Ricciardo legyen a választott fiú, aki remekül ment Silverstone-ban. Természetesen Massa ügye is terítéken van - de szent meggyőződésem, hogy maradni fog, mert Alonsonak ez a legkényelmesebb.

A meteorológusok már beharangozták a nyár legmelegebb hétvégéjét - hát akkor jöjjön!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: