DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Méhes meglátása: Téli regék

Még akarom majd folytatni a "™12-es év elemezgetését, de a hirtelen jött történések töprengésre késztetik az embert: Toto Wolff, Glock, Force India"

Két hét van az első, jerezi tesztig, és ugyan a legtöbb csapat már megnevezte a dátumot, mikor mutatja be új versenygépét, a összkép sok helyütt még zavaros.



Mondjuk, az tiszta sor, legalábbis a tényeket tekintve, hogy az osztrák Toto Wolff fogta magát, és bár a Williams-részvények 15 százalékát birtokolja, és eddig az igazgatótanács elnöke volt, átment a Mercedeshez. Nem kisebb személyiség, mint Norbert Haug helyére, aki a Merci újkori F1-es jelenléte, tehát 1995 óta vezette a csillagos márka sportrészlegét. Ahol Niki Laudával fog együtt dolgozni, tehát megvan az osztrák dominancia itt is, nem csak a Red Bullnál - azért a sógorok tudnak valamit, valljuk meg.

Nem áll ilyen fényesen a Force India szénája, ahol Vijay Mallya állítólag a tönk szélére került, és most Ecclestone jó akartában reménykedik; Bernie persze nem egy karitatív intézmény, de tudja, rosszat tenne a biznisznek és az egész F1 renoméjának, ha a HRT után hirtelenjében még egy csapat lehúzná a rolót - ráadásul egy olyan istálló, amelynek autója Hülkenberggel kis híján megnyerte a tavalyi évadzárót. A csapatnál egyelőre nincs is hivatalos pilóta páros, csak az elégedetlenkedő Paul di Resta, aki nem ment azért olyan jól, amekkora most a szája; nyilván nagyon szeretett volna a McLarenhez kerülni, de peche volt. Ha Montezemolo a nyár végén nem kottyintja el, hogy nem tartanak igényt Pérezre, akkor Martin Withmarsh nem biztos, hogy lecsap rá. Szelaví.

Ugyancsak fura Timo Glock távozása a Marussiától. Vagy nem is? De mindenesetre tudható volt, hogy 2013/14-re szerződése van, és azt is lehet róla tudni a toyotás időkből, hogy remek pilóta. Három évig segítette a csapatot egyről a kettőre kecmeregni, és most ez a hála" Már ha a "hála" egyáltalán szerepel a Forma-1-es szótárban - kissé félek tőle, hogy nem. A Ferrari 2009 végén egy világbajnoknak, Kimi Räikkönennek mutatott ajtót érvényes szerződés ellenére, mert érkezett Alonso. Glock valószínű Petrovnak kell helyet adjon, elvégre a 2014-es Orosz Nagydíjhoz közeledve, egy orosz csapatban tényleg nem árt, ha van egy orosz"

Vagy hogy a csudába is van ez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: