DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Méhes meglátása: Button és a rossz gomb

Mi tagadás, én Buttonra tippeltem 2012 elején, hogy ő lesz világbajnok. Innen nézve nagy csalódás volt a produkciója.

Amit a brit fiú 2011 második felében nyújtott, szinte tökéletes volt: nyert vagy dobogón állt, éretten versenyzett, óvatosan, de elég gyorsan - nem hiába kezdték el emlegetni többen is, hogy Alain Prostra, a Professzorra emlékeztet Button szereplése. Ráadásul megnyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat 2013-ban - minden oka meglehetett a bizakodásra.



Hogy utána mi történt, azt sokan próbálták megfejteni, de igazából nem találtak rá épkézláb magyarázatot. Ugyanis ugyanaz a Button, aki sokszor egy gyengécske McLarenből is remek eredményeket hozott ki, ezt követően egészen gyatra versenyeket produkált: talán Monaco és Kanada volt a mélypont. Kína és Németország között, 6 nagydíj során mindössze 7 pontot kapart össze - egyszerűen érthetetlen volt, mi történt vele, hiszen az MP4/27 elég jó masina volt, és Lewis Hamilton - akit egy éve még elég meggyőző módon állított az árnyékba - most meg szárnyalt.

Mintha egy rossz gombot nyomott volna meg - hogy e közepes színvonalú szójátékkal éljek - és aztán nem találta a másikat. Vagy legalábbis nagyon sokára, amikor a vb-címről álmodni sem merhetett már. Mert aztán jött egy hirtelen-győzelem Spában, és utána már szépen gyűjtögette a pontokat, csak addigra meg Vettel már neki sem hagyott esélyt. Jellemző volt, hogy a végén, Sao Pauloban, ezen a félig esős, félig száraz versenyen Button már sokadszorra mesterien ment, de itt meg kit érdekelt az ő első helye? Minden Vettelről és Alonsoról szólt.

Szóval, van mit bepótolnia 2013-ban - és emellett az új fiúnak, Péreznek is meg kell mutatnia, ki az úr a háznál. Ha a mexikói újonc képes lesz netán a sarokba szorítani, az nem sok jóval kecsegtetne Jenson további pályafutását illetően"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: