DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Williams visszatér? - Megjelent a legfrissebb AFM

Már kapható Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb 148 oldalas lapszáma, benne egy nagy feltámadás és egy meglepő gyengélkedés elemzésével, hiszen mialatt a legendás Williams istálló hosszú idő után újra a dobogót ostromolja, a Ferrarihoz nagy reményekkel érkező Kimi Raikkönen a várakozások alatt teljesít az új F1-es szezonban.



Az Osztrák Nagydíjon tizenegy év után először tudta kibérelni a rajtrács első sorát a Williams, mindez pedig dobogós helyezéseikkel párosítva egyre biztosabban jelzi, hogy a kilenc konstruktőri címmel rendelkező grove-i csapat ismét célba vette a pódium legtetejét. Persze jelentős átszervezés és szemléletváltás kellett ahhoz, hogy az istálló egy évtizedes lejtmenet után végre ismét meggyőző teljesítménnyel rukkoljon elő. Az Autósport és Formula Magazin felfedte, milyen jelek utalnak arra, hogy ez a lendület most a 2012-essel ellentétben hosszú évekig is kitarthat.

A lap nem mehetett el szó nélkül Kimi Raikkönen csalódást keltő év eleji produkciója mellett sem. A finn joggal bízhatott abban, hogy a Ferrarihoz igazolva erős helyzetből várhatja majd a Formula-1 új korszakát, a nézők pedig tenyerüket dörzsölték már a közte és Fernando Alonso között kibontakozó csata gondolatától is. De nem csak az autó bizonyul gyengének, eddig a világbajnokok összecsapása is elmaradt, hiszen Raikkönen a versenyeken rendre nem tudja tartani a lépést a spanyollal. Az AFM oknyomozásba kezdett, és megpróbálta felkutatni a finn problémáinak forrását.

Mindeközben nyakunkon a 29. Magyar Nagydíj, amely a hagyományoknak megfelelően ezúttal is július utolsó hétvégéjén kapott helyet, a versenynaptár 11. állomásaként. Hiába kerülnek elő időről időre a Hungaroring vonalvezetésével kapcsolatos kritikák, az kétségtelen, hogy a pálya különös gyakorisággal szállítja a fordulatos versenyeket és váratlan eredményeket. A futamra való hangolódásként a magazin a meglepően erős pilótateljesítményekből gyűjtött össze egy csokorra valót.

Az elmúlt hetekben azonban az F1-es Osztrák és a Brit Nagydíj mellett a labdarúgó világbajnokság is lázban tartotta a nézőket. A két legnépszerűbb sport ugyan számos tekintetben homlokegyenest eltér egymástól, mégis gyakran terítékre kerül az összehasonlításuk a rajongók körében. Az Autósport és Formula Magazin most egyedi módon keresztezte a két sportágat, és eljátszott a gondolattal, hogyan nézne ki a foci-vb csapatainak kerete, ha azokat az érintett országok Formula-1-es pilótái alkotnák. Nem is volt kérdés, hogy Lewis Hamilton a csatár, Michael Schumacher pedig az irányító posztra kerüljön" 

A magazin részletesen beszámol a június 14-15-én megrendezett Le Mans-i hosszútávú versenyről, amelynek mind a 24 óráját éber szemekkel kísérte végig a lap szerkesztősége. A 82. alkalommal lefutott különleges megmérettetés ezúttal sem volt híján a fordulatoknak, az események alakulásába pedig az eső, néhány nagy baleset és több kellemetlen műszaki hiba is beleszólt. Az abszolút győzelemért idén három márka hét autója versengett, hiszen az Audi és a Toyota mellé a Porsche is beszállt az LMP1-es géposztályba, egyik pilótájuk pedig nem más volt, mint az F1-nek tavaly búcsút intett Mark Webber.

Ám Magyarország határait sem kellett elhagyni néhány kiváló versenyért, hiszen a hazai ralisok Székesfehérváron, a terepralisok pedig Gyulán küzdöttek meg a pontokért. Előbbin Herczig Norbertéknek a végjátékban sikerült átvenniük a vezetést a murvás és aszfaltos szakaszokat is tartogató megmérettetésen, utóbbin pedig pedig a nemzetközi résztvevők névsora is megsüvegelendő volt, és a győztes Miroslav Zapletal mellett a csapatvezetőként érkező Jean-Louis Schlessernek is volt oka az örömre, miután magyar szakemberek segítségével épített autója a harmadik helyen végzett.

 

További témák a lapból:

- Amikor az F1-es autó felmondja a szolgálatot

- Kanadai, Osztrák és Brit Nagydíj összefoglaló

- Dávid Sándor különvélemény rovata

- Nagy Norbi belekóstolt a WTCC-be

- SEAT Leon EuroCup: Ifj. Ficza pódiuma

- Találkozás Liam Doran-nel

- Ralikrosssz: Máriapócs és Fuglau

- Érdekes csaták az autókrossz ob-n

- Autós Gyorsasági hétvége büntetésekkel

- Gokartban domináltak a vendégek

- Vezető nélküli autó a Google-től

- TuningWerk M235i BMW teszt

- Volkswagen Golf GTI menetpróba

- Fotógaléria: Szimonetta és a Mustang

 

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál, vagy előfizethető a formula.hu weboldalon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: