DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Kovalainen nem tudta, mire számíthat a DTM-autótól

Túlvan első DTM tesztjén a finn Heikki Kovalainen, akinek a BMW adott gyakorlási lehetőséget a Lausitzringen tartott négynapos felkészülés zárónapján.

A 32 éves pilóta a tavalyi szezon végén két futamra beugrási lehetőséget kapott a Lotustól a távozó Kimi Raikkönen helyén, azonban teljesítményével nem tudta meggyőzni a mezőny csapatfőnökeit, akik amiatt is elsiklanak felette, mert nem rendelkezik a sok istálló által megkövetelt szponzori háttérrel.

 

Kovalainen így idén sehol nem versenyez, most azonban lehetőséget kapott arra, hogy újraindítsa versenyzői pályafutását, miután a Német Túraautó-bajnokságban szereplő BMW egy napra rendelkezésére bocsátotta az idei M4-es modellt. Az F1-es futamgyőztes élvezte a tapasztalatszerzést.

 



"Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a BMW Motorsportnak, amiért felkínálták ezt a lehetőséget. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, hiszen még sohasem vezettem ilyen autót korábban. Ám már a kezdetektől kényelmesen éreztem magam az M4-esben, ami egy lenyűgöző járgány" - számolt be élményeiről.

 

"Persze nehezebb a Formula-1-es autóknál és nem is olyan erős, viszont aerodinamikailag nagyon hatékony, aminek köszönhetően igazán gyorsak tudunk lenni a kanyarokban is. A csapat sokat segített, hogy hozzászokjak a dolgokhoz. Azonnal látszott, hogy minden mennyire profin működik. Rendkívül élveztem a napot."

 

 

A BMW bizonyára kiértékeli majd Kovalainen teljesítményét, és a pilótával együtt ezt követően döntenek majd arról, hogy sor kerüljön-e további tesztekre, vagy esetleg a jövőben az egyik versenyzői ülést is megkaphatja a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: