DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso dilemmája - Megjelent a legfrissebb AFM

Már kapható Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb száma, benne Fernando Alonso hónapok óta húzódó dilemmájának elemzésével: menni vagy maradni?



Mint tudjuk, a Formula-1-ben a siker nem csak a versenyzőn múlik, hiszen ugyanekkora szerepe van ebben a csapatnak is. De hiába tűnik a pilóta által választott istálló a helyes döntésnek az átigazolás pillanatában, koránt sem biztos, hogy a következő években meghozza várt gyümölcsét egy kapcsolat. A sikeres pilótáknak mindenképp át kell esniük ilyen döntéseken pályafutásuk során, és most Fernando Alonso az, aki egyértelmű válaszút előtt áll. A lap elemzésében megpróbálja kifürkészni a spanyol gondolatait, és példaként hozza fel a közelmúlt sikeres és sikertelen csapatváltásait.

 

Az Autósport és Formula Magazin az idei év sikercsapatát, a Mercedest irányító álló triumvirátus legrejtélyesebb tagját, Paddy Lowe-ot. Míg Toto Wolff és Niki Lauda jelentik az istálló arcát a kamerák előtt, a gárda technikai részlegéért felelős Lowe kevesebbszer kerül a képernyőre. Feladata viszont annál jelentősebb, hiszen ő hozza meg a legtöbb olyan döntést, amelyek kihatással vannak a Mercedes teljesítményére. Egykori kollegája, Peter Windsor szavaiból közelebbről is megismerhetjük a Formula-1 egyik legnagyobb becsben tartott szakemberét, aki lassú, de egyenes úton jutott fel a csúcsra.

 

Tizenegy szezonnal ezelőtt még az apja is a mezőnyben volt, a hónap végén 17 éves Max Verstappen pedig már szerződéssel rendelkezik a jövő évre a Toro Rossóval. Az AFM bemutatja a fiatal holland üstökösszerű berobbanását a formaautózás világába, és utánajár, milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat Verstappen számára a rekordgyors F1-es debütálás.

 

Bár a mezőny az évek során egyre fiatalodik, a Belga Nagydíjon egy váratlan újoncot köszönthettünk, amikor a 32 éves Andre Lotterer első F1-es futamát teljesítette a Caterhammel. Mostanság már különlegességnek számít, hogy valaki ilyen későn ejti meg első rajtját a királykategóriában, az 1970-es és "™80-as években azonban még teljesen megszokott jelenségnek számított ez. Az AFM felidézi olyan népszerű pilóták történetét, akik esetenként még nem is vezettek versenyautót abban az életkorban, amikor Sebastian Vettel már többszörös világbajnoknak mondhatta magát.

 

A rali világában sem zajlott eseménytelenül az elmúlt hónap. A WRC németországi fordulóján új győztest avattak, amikor az egy teljes év óta legyőzhetetlen Volkswagen hazai pályán botlott meg, ezzel a sorozatban először a csúcsra érő Hyundainak nyújtva át a sikert. A magazin beszámol a történelmi jelentőségű győzelemig vezető út minden mozzanatáról. Eközben világsztárok érkeztek a Hungarian Bajára, a rali-ob mezőnye pedig a Kassa Ralira látogatott, ahol az első hely sorsa hajszálon múlt Herczig Norbert és Kazár Miklós között.

 

Az Autósport és Formula Magazinban olvasható továbbá Ifj. Ficza Ferenc hihetetlen sikerének és hallatlan büntetésének története. A Zengő Junior csapatának versenyzőjét elsőként intették le a Seat Leon Eurocup spái második versenyén, ám vétkesnek találták egy az utolsó körben történt incidensben, amiért nem sokkal a befutót követően egyetlen másodpercet hozzáadtak az idejéhez. Ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a magyar pilóta a második helyre csússzon vissza.

 

 További témák a lapból:

- Belga és Olasz Nagydíj összefoglaló- Elektronikus vezérlésű fékek

- Dávid Sándor különvélemény rovata

 

- Így nézhet ki a jövő versenyautója
- Nagy Norbi ismét dobogón
- MotoGP: Megtört Marquez uralma
- Autós gyorsasági ob: Ha Szlovákia, akkor eső
- Ralikrossz: Nemzetközi mezőny, hazai sikerek
- Gokart: Miért érdemes esőben is edzeni?
- Amikor a TDI legyorsulja az RS-t
- Teszt első kézből: KW Toyota GT86
- Fotógaléria: Bettina és a BMW 320d

 

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: