DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Espargaro jövőre csapatot indít a Moto3-ban

Az idősebbik Espargaro fivér úgy döntött, csapatot indít a következő évben a Moto3-as világbajnokságon - írja a crash.net szakportál. A spanyol nem ismeretlenül vág bele ebbe a megmérettetésbe, hiszen a CEV-ben - azaz a spanyol bajnokságban - már van egy csapata ugyanebben a kategóriában.

Az Open kategóriát magabiztosan vezető Aleix Espargaro versenyzőtársa, Valentino Rossi nyomdokaiba lép olyan szempontból, hogy ugyanolyan módon kezdi el építeni a nem versenyzői jövőjét a MotoGP-ben, mint az olasz. Azaz ő is csapatot indít a Moto3-ban. Mint az a bevezetőben olvasható, nem áll messze tőle a csapattulajdonosi szerepkör. A CEV-ben szereplő RBA Racing Team (Boe41 Motorsport néven is ismertek) ugyanis Aleix csapata. Legjobb versenyzőjük jelenleg Gabriel Rodrigo, aki a bajnokság ötödik helyén áll, mindössze három ponttal lemaradva a 81 pontos Andrea Migno mögött, aki épp Rossi és Aspar közösen felügyelt csapatában, a Team Aspar-VR46-ban megy.

 



Gabriel Rodrigo a CEV-ben
 

 A marca.com szerint jelenleg úgy áll a dolog, hogy Rodrigo a csapattal tart a világbajnokságra is. A légkör már biztosan nem lesz ismeretlen számára, hiszen a sérült Niklas Ajót ő helyettesítette Sachsenringen. A csapat második ülése még nem kelt el, de ha Espargaro megtalálja a megfelelő fiatal tehetséget, a VR46-ból kiindulva akár már 2015-ben is sikeres lehet csapata. A felállás ráadásul igen hasonló lesz, mivel ahogyan arra már utaltunk, Rossiék is jelen vannak a spanyol bajnokságban, ahol Jorge Martinezzel közösen irányítanak egy csapatot, ami afféle tehetséggondozóként működik.

 

Több csapat is követi egyébiránt ezt a stratégiát. A CEV-ben olyan jól hangzó csapatok vannak jelen, mint a Calvo Team, a Junior Team Estrella Galicia 0.0, vagy a TMR-Mahindra. Többek között ez is nagy szerepet játszik abban, hogy a spanyol bajnokságot tartják a legerősebbnek Európában, valamint nagyon jó "iskola" a fiatal tehetségek számára, mivel egyre nemzetközibb. Magának Aleix-nek a jövőjéről viszont egyelőre nem lehet biztosat tudni, de egyre jobban a Suzuki felé billen a mérleg nyelve vele kapcsolatban.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: