DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Négy helyett hat Ducati lesz jövőre a rajtrácson

Az elmúlt időszakban jelentősen felpörögtek az események a Ducati háza táján. A versenyzőpiaci hírek és találgatások után nem rég egy új fejleményt tett közzé a motorcyclenews.com. Eszerint jövőre kettővel több Ducatit láthatunk majd a MotoGP-ben.

Ezekben a napokban mondhatni, mindenki szeme előtt vörös posztót lengetnek. Természetesen nem a MotoGP rajongók bosszantásáról van szó, hanem csupán arról, hogy a Borgo Panigaléban székelő olasz gyár, a Ducati - melynek színe a vörös - folyamatosan gondoskodik arról, hogy ne unatkozzunk a nyári szünet alatt sem. A hétvégén lett hivatalos, hogy gyári csapatuk megtartja Cal Crutchlow-t és Andrea Doviziosót is, ezzel kissé meglepték a publikumot, hiszen sokan a brit távozását várták. Ez afféle találgatási hullámot indított el, melynek tárgya Iannone és a Ducati jövője.

 




Néhány órával ezelőtt pedig a motorcyclenews.com szaklap újabb érdekes hírt közölt a gyárról. Ez nem más, minthogy jövőre emelkedik a Ducatik száma a királykategóriában. Történt ugyanis, hogy a spanyol Avinia Racing úgy döntött, jövőre Ducatira váltanak. Ők jelenleg egy erősen átalakított Kawasaki ZX-10R motorblokkot használnak saját vázban, amivel mérsékelten sikeresek idén. Hector Barbera ugyanis összesen két pontot szerzett eddig, de ezzel is pontosan kettővel több egységet gyűjtött csapattársánál, Mike di Megliónál.
 
Ebből kiindulva érthető, hogy miért váltanak motort. A megállapodás szerint jövőre két darab 2014-es Ducatit kapnak majd. Az elv tehát ugyanaz lesz, mint idén a kolumbiai Yonny Hernandeznél. Hernandez persze nem élmenő, de a maga 27 pontjával jelenleg a 16. helyen áll, hat pontos hátránnyal a 12-ik Scott Reddinggel szemben. Ez a teljesítmény is messze felülműlja az Avintia Racing produkcióját. Az MCN-nek a Ducatitól Paolo Ciabatti beszélt a döntésről.

 


"Az Avintiának szánt motorok alapjai a gyári csapatunk idei legfrissebb gépei lesznek egy fejlesztés után, ami Brnóban, vagy Indianapolisban mutatkozik be. Ez egy jó lehetőség a Ducati és az Avintia számára is. Amint azt láthattuk idén, Yonny Hernandez még mindig képes jó dolgokat csinálni a 2013-as motorral, szóval a 2014-es verzió még jobban mehet. Valamint a két motoron kívül az Avintia két elektronikai mérnököt is kap majd a boxba, hogy a Desmosedicin végzett munkát felügyeljék."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: