DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Rossi nem érti, mi a különbség az ő és Marquez hondás sikerei között

Tegnap megszakadt Marc Marquez tíz verseny óta tartó győzelmi szériája, amit a Honda nyergében ért el. A 2000-es évek elején Valentino Rossi is egymás után nyerte a versenyeket a japán márkával, ám az olasz esetén a sikereket mindig a motornak tulajdonították, míg a spanyolnál rendre a pilótát emelik ki döntő tényezőként. A ""Doktort" erről kérdezték a Cseh Nagydíj után.

Marc Marquez szezon eleje óta tartó sikersorozata a tegnapi brnói versenyen megszakadt, hiszen idén először nem őt intette le elsőként a kockás zászló: Dani Pedrosa nyert Jorge Lorenzo és Valentino Rossi előtt, a címvédő tehát még csak dobogóra sem állhatott. Bő egy évtizeddel korábban, a 2000-es évek elején a most harmadik olasznak is volt egy hasonló szériája a Hondával (igaz, ő nem jutott el zsinórban tíz győzelemig), ám akkor a "Doktor" sikereit rendre a motor számlájára írták, most a spanyol esetén azonban legtöbbször a 21 és fél éves motoros zsenialitását emelik ki. Rossi ezzel kapcsolatban kapott kérdést a Cseh Nagydíjat követően, s a yamahás elismerte: nem érti, miben különböznek kettejük eredményei.

 



Rossi hondás sikerszériáját mindig a motornak tulajdonították...

 
"Ez a nagy különbség az én hondás szériám és Marcé között" - idézi a pilóta szavait a crash.net szakportál. "Amikor én 2001-ben, 2002-ben és 2003-ban nyertem a Hondával, nem mindenki, de nagyon sokan - főként az újságírók - azt mondták, hogy csak azért győzök, mert enyém a legjobb motor. Most, hogy Marc versenyez a Hondával, azt mondják, azért nyer annyi versenyt, mert ő jelenti a különbséget! Nem tudom, miért van különbség közte és köztem, ezt nehéz megérteni számomra. Talán az ellenfelek az okai ennek, mert hogy őszinte legyek, mi most jobb riválisok vagyunk Marc számára, mint akik nekem voltak anno, mert többé-kevésbé mi sosem panaszkodunk sokat a motorra" - állt elő egy magyarázattal a pilóta, majd így folytatta:

 

... míg most Marquez esetén legtöbbször a motorost említik döntő tényezőként

 
"Amikor a múltban én megvertem a többieket, különösen Biaggit, ő mindig arra panaszkodott, hogy azért győztem le, mert enyém volt a legjobb motor. Vicces volt!" - nevetett az összesen kilenc világbajnoki címig jutó versenyző. "De ezt követően aztán motort cseréltem, és a Yamahával is nyertem, akkor meg azt mondták, hogy azért vagyok első, mert nincsenek ellenfeleim! Szóval ez egy véget nem érő történet" - mutatott rá az olaszok élő legendája, majd Marquez és a Repsol idei teljesítményével kapcsolatban így fogalmazott: "Úgy vélem, a Honda nagyon erős most, de nem mondhatsz semmi rosszat Marcra, hiszen tíz versenyt nyert zsinórban. Szóval biztos vagyok benne, hogy jelenleg ő a leggyorsabb pilóta."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: