DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Hayden: Nem tudom, hogyan mondhatnám el érthetőbben...

A csuklósérüléséből gyógyulgató Nicky Haydennel kapcsolatban folyamatosan felmerülnek a pletykák, amelyeket az amerikai igyekszik minél határozottabban megcáfolni. Legutóbb például az a hír röppent fel, hogy átigazol a Superbike világbajnokságba, ám a 2006-os vb-győztes kijelentette, hogy jövőre is Asparékkal akar együtt dolgozni.

Nicky Hayden napjai kis túlzással két dologból állnak: egyrészt még korábbi csuklósérüléséből lábadozik (a múlt héten egyébként egy újabb, sikeres műtétre is sor került), másrészt pedig folyamatosan cáfolja a jövőjével kapcsolatban felröppenő pletykákat. Nemrég ugyanis épp a csuklógondjai miatt az merült fel, hogy év végén visszavonul, ám az amerikai tagadta ezeket a híreszteléseket, most pedig az jelent meg egyes sajtóorgánumok hasábjain, hogy átigazol a Superbike világbajnokságba. Bár tavaly például valóban valós opcióként tekintett erre a MotoGP 2006-os világbajnoka, most határozottan leszögezte, hogy kétéves szerződése van jelenlegi alakulatánál, a Drive M7 Aspar csapatnál, s azt szeretné is költeni:

 



Haydent jövőre is az Aspar csapat színeiben láthatjuk versenyezni


"Néhány médium elkezdte ezt híresztelni, és kicsit vicces a dolog, mivel semmi igazság nincs abban, hogy átmennék a Superbike világbajnokságba" - nyilatkozta Hayden még a sachsenringi hétvége folyamán a crash.net szakportálnak. "Néhány versennyel ezelőtt azt kellett cáfolnom, hogy visszavonulok a csuklóm miatt, most pedig itt ez a pletyka a Superbike-ról, de még csak szóba sem került soha. Kétéves szerződésem van az Asparral, és ahogy azt már többször is elmondtam korábban, szeretem ezt a csapatot, remek szponzoraink vannak, jövőre pedig minden valószínűség szerint egy továbbfejlesztett motort kapunk a Hondától. Nem tudom, hogyan mondhatnám el érthetőbben, hogy ez egy kétéves kontraktus, a tervem pedig az, hogy maradok, s nem is beszéltünk semmi másról."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: