DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Közúti baleset vethetett volna véget Meeke ralijának

Kris Meeke, aki jelenleg a Német Rali összetett második helyén áll, egy közúti szakaszon keveredett balesetbe, amely miatt attól tartott, véget ér számára a versenyhétvége.

Az eset akkor történt, amikor Meeke a Panzerplatte 1 szakaszra tartott. Egy figyelmetlen közlekedő miatt Citroenje mindkét oldalon sérült, de szerencsére csak felületi károk keletkeztek, így teljesíteni tudta a soron következő gyorsokat.

 

"Egy körforgalomhoz értünk, a rendőrök pedig intettek nekünk, hogy előzzük meg a várakozó kocsisort" - emlékezett vissza az esetre Meeke. "Nagyjából 30 km/h-val indultam el, amikor megláttam az autót, ami egyenesen felénk tartott. Gyorsított, nem húzódott félre. Még jobban lassítottunk és az út szélére kormányoztam. Ha nem teszem, frontális lett volna."

 



"A csattanás után azt gondoltam, hogy a rali véget ért számunkra. Őrület volt. Nem tudom, mi a fenét gondolt az az ember, de az autó jobb oldalát találta el, és a többi kocsi közé lökött minket, akiket balról előztünk. Hihetetlen volt. Be kell vallanom, egészen ijesztő azt látni, hogy valaki egyenesesen szemből érkezik felénk."

 

Az eset óta a Citroen versenyzője három szakaszt teljesített gond nélkül, mindegyiket a legjobb három között zárta. Az összetett második helyét foglalja el 50,4 másodperccel Jari-Matti Latvala mögött, de 5,4 és 5,9 másodpercre mögötte a Hyundai gyári párosa, Thierry Neuville és Dani Sordo következik. Ha Meeke megtartja második helyét, legjobb WRC-s eredményét szerezheti meg, idén már háromszor állt a dobogó legalsó fokán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: