DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Vizin kalandos versenye Észak-Írországban

Kalandos körülmények között szerezte meg Vizin László és Zsiros Gábor az Ír Rali 13. helyét Peugeot 207 S2000-essel. A sima első nap után szombatra elment Zsiros hangja, ezért nagyrészt kézjelzésekkel navigált. Ez azonban még csak a kisebbik zavaró tényező volt. A második napon szinte minden gyorsaságin beesett előttük valaki, ami miatt többször is meg kellett állniuk.

Vizin László: - Ilyen még a 33 éves versenyzői pályafutásom alatt sohasem fordult elő velem. Szombaton szinte minden szakaszon beesett előttünk valaki. Az első gyorsaságin volt egy felfelé ötven bukkan, jobb négy. Befordulunk, és tolat velünk szemben egy R2-es Fiesta. Megálltunk, félreállt, kikerültük.



 

A pályán megjavították az autót, a következő gyorsaságin elrajtoltak, és két kilométerrel a cél előtt elestek. Amikor odaértünk a balesethez, egy olyan Mitsubishi állt előttünk, amelyik három perccel korábban rajtolt, mint mi. Egyszer csak elindult és ment tovább. A célig lekísértük, előzni nem tudtunk.



 



 

A harmadik gyorsaságin egy helyi fiatal srác esett egy baromi nagyot az R2-es Twingójával. Addig nagyon jól ment. Négy kanyarral korábban már a nézők álltak az út közepén, és annyira integettek, mintha meg kellene állni. Lelassítottunk, de simán el tudtunk menni mellette.



 

A rövid városi gyorsaságin nem esett be előttünk senki, de a pálya nem úgy volt felépítve, ahogy fel volt rajzolva, én lehúztam a hatodikat és ott volt velünk szemben a szalmabála"



 



 

Közben (Zsiros) Gabika hangja reggelre elment. Az első körben csak kézzel tudott mutogatni, aztán megetettünk vele egy fél kiló mézet. A második körre valamennyire visszajött a hangja, de hát azért ilyen pályákon elég nehéz úgy versenyezni, hogy nem hallod az itinert.



 

Sajnálom, hogy ilyen kaotikus lett a második napunk, mert egyébként nagyon különleges, élvezetes pályákon versenyezhettünk. A Tagai Racing Technologytól kiváló autót kaptunk.



 

Csak hát pechünk volt, de ilyen a rali, még 33 év után is tud új dolgot mutatni nekem, és végül is ezt a feladatot is teljesítettük. Az eredmény lehetett volna jobb is. Szerettem volna pontot szerezni, a következő versenyen újra megpróbáljuk.



 

A Vizin-Zsiros páros idei tervezett versenyei:

április 17-19. Ír Rali (Circuit of Ireland)

június 19-21. Ypres Rali (Belgium)

szeptember 19-21. Ciprus Rali

október 23-25. Valais Rali (Svájc)*

november 6-8. Korzika Rali

*tartalék verseny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: