DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

A Kazár-Szőke páros nyerte a Miskolc Rally-t

Hatalmas csatában Kazár Miklós és Szőke Tamás kettőse nyerte az idei Országos Rally Bajnokság szezonnyitóját, a Vredestein Miskolc Rally-t. A dobogóra három helyi kötődésű páros állhatott fel.

A pilóták és navigátoraik két napon és 11 szakaszon át küzdöttek a győzelemért, és a versenyt végül a tavalyi győztes Kazárék nyerték meg. Már szombaton is tartani tudták a lépést a többiekkel, vasárnap azonban egyértelműen a mezőny fölé magasodtak.



 

Az első nap végén az élen álló Balogh Jánosék ma defekt miatt veszítettek sok időt, és végül két és fél perces hátránnyal is csak a hatodik helyen zártak, köszönhetően a rendkívül szoros élmezőnynek.



 

Az utolsó gyorsaságin a győzelemért Kazár és Spitzmüller Csaba küzdött, de Spitzmüllerék futóműve tönkrement, így meg kellett elégedniük a második hellyel.



 



 

A harmadik helyre Hadik András érkezett meg, mindössze 5 tizedmásodperccel leszorítva a dobogóról Herczig Norbertet. Végül tehát a pódium mindhárom fokán miskolci páros állhatott fel.



 

Az előzetesen szintén nagy esélyesnek tartott Turán Frigyesék a kánói szakaszon az árkot is megjárták, így jelentős hátrányt összeszedve végül csak a 29. helyen értek célba.



 



 

Az abszolút végeredmény:



 

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5) 1:14:31,7



 

2. Spitzmüller Csaba, Laczkó László (Mitsubishi Lacer EVO X) +43,8



 

3. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza WRC R4) +1:08,0



 

4. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) +1:08,5



 

5. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Skoda Fabia S2000) +1:46,1



 

6. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:33,6.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: