DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

A Sporttanács közleménye a Budapest Rali kapcsán

Az MNASZ Sporttanácsa hivatalos közleményben reagált a Budapest Rali törlésének tegnapi bejelentésére.

Sajnálattal olvastuk a Rendező közleményét, a Sporttanács mindvégig elkötelezett volt a Budapest  Rallye sportszakmai, és anyagi támogatása mellett, álláspontunk szerint is ez az egyik legfontosabb  rendezvénye a hazai autósportnak.

 

Az előkészületek sajnos nem a megfelelő ütemben haladtak, sem a rendező, sem az RSB nem tett  eleget a szabályokban leírt kötelezettségeinek határidőre, éppen ezért a Sporttanács javasolt az Elnökségnek egy személyes egyeztetést a verseny ügyében, melyet augusztus 27-én meg is tartottunk a rendezőbizottság vezetőjének, az Elnökség, a Sporttanács, a Főtitkár, és az RSB vezetőinek meghívásával.

 

Az egyeztetésen megjelentek:
Lakatos Róbert rendező
Móczár Péter alelnök
Kovács József elnökségi tag
Oláh Gyárfás elnökségi tag
Szabó László ST vezető
Cselényi Balázs ST tag
Garamvölgyi Zoltán ST tag
Nattán György ST tag
Herczeg Lajos főtitkár

 

Sajnos az MNASZ elnöke, egyik elnökségi tagja és az RSB nem képviseltette magát, így a találkozón érdemi döntéseket nem lehetett hozni. Ezután a rendező szeptember 13-án, jóval az előírt határidő (2014.08.29) után eljuttatott egy versenykiírás-tervezetet a Sporttanácsnak, mellyel kapcsolatosan számos dolgot észrevételeztünk, és a javítását kértük. Ez a versenykiírás 2 nappal később tervezetként meg is jelent.

 

A rendező nem kötött rendezői szerződést az eseményre. A rendező nem kért pályainspekciót az eseménnyel kapcsolatosan. A rendező nem nyújtott be biztonsági tervet (határidő: 2014.augusztus 29.) az eseményről. Az RSB nem tett lépéseket a fenti hiányosságok elhárításában. A rendező nyilvános fórumokon a verseny lemondásáról értesítette a közvéleményt, melyről az MNASZ hivatalos értesítést mindeddig nem kapott.

 

A Sporttanács vezetője, Szabó László személyesen közbenjárt a váci helyszínek biztosításában, illetve
konkrét anyagi támogatást is biztosított a verseny megrendezéséhez. Móczár Péter, ahogy korábban is, közbenjárt az engedélyek ügyében, melyet nagyban nehezített a késői időpont.

 

Mindezek alapján kijelentjük, hogy a Sporttanács a hatáskörében fellelhető és ezen túl saját eszközöket is felhasznált a verseny megrendezése érdekében. Jelenleg biztosat nem tudunk mondani a verseny sorsáról, várjuk a rendező hivatalos értesítését, és indokait.

 

Elnézést kérünk a versenyzőktől a kialakult méltatlan helyzetért!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: