DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Ogier nyert Mikkelsen előtt, Latvala hiába küzdött

A világbajnoki címvédő Sebastien Ogier idén az ötödik futamgyőzelmét szerezte, így immár ötven ponttal vezet csapattársa, Jari-Matti Latvala előtt.

Ahogy arról korábban beszámolhattunk, a Mikkelsen és Ogier közt több mint egy napon át tartó csata végül a norvég hibái és fékproblémái miatt véget ért, így a Volkswagen harmadik számú versenyzőjének meg kellett elégednie a második hellyel, Ogier pedig a biztonságra koncentrálva fejezhette be a Lengyel Ralit. A figyelem középpontjába így a rali utolsó részében Latvala került, akit egy felfüggesztés-hiba miatt a hetedik helyre esett vissza, ám ezt követően is megpróbálta a dobogóig felküzdeni magát.



 

A finn a vasárnapot a hatodik helyen kezdte, gyorsan levadászta a kormánygondokkal küzdő Hanninent, és a 3-4. helyen álló Neuville és Hirvonen nyomába eredt. Végül nem tudta beérni honfitársát sem, mindössze 7 tizeddel ugyan, de kikapott tőle, Neuville-lel szemben viszont esélye sem volt, a belga simán hozta be a Hyundai i20-at a harmadik helyre, ezzel a második dobogót szerezte a WRC-be idén visszatérő gyárnak.



 



 

Pedig nem indult simán a dolog, a verseny elején Neuville a fékjeivel küszködött, szombat reggel még csak tizedik volt, ám remek tempójának és riválisai balszerencséjének köszönhetően már bronzérmes pozícióban éjszakázhatott. Hirvonen lett tehát a negyedik, Latvala pedig az ötödik, a finn ráadásul még a Power Stage-en sem tudott villantani, hiszen mindkét márkatársa megverte őt.



 

Hanninen mögött Meeke végzett, aki szombaton defektet kapott ugyanazon a szakaszon, ahol a Citroen másik autóját Ostberg összetörte, pedig a norvég tempója ismét jó lehetett volna a dobogóra. Meeke ma reggel előzte meg Paddont és Solberget, míg a tizedik hely Martin Prokopé lett. Robert Kubica tegnapi felfüggesztéstörése után végül célba ért, de húszpercnyi büntetése miatt csak a mezőny végén szerepel a rangsorban.



 

A bajnokság augusztus 1-3. közt Finnországban folytatódik majd.



 

A Lengyel Rali végeredménye:



 

1. Sebastien Ogier VW 2:34.02.0
2. Andreas Mikkelsen VW +1:07.7
3. Thierry Neuville Hyundai +2:13.5
4. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +2:32.4
5. Jari-Matti Latvala VW +2:33.1
6. Juho Hanninen Hyundai +2:45.2
7. Kris Meeke Citroen +4:27.9
8. Hayden Paddon Hyundai +4:32.1
9. Henning Solberg Solberg Ford +4:59.0
10. Martin Prokop Czech Ford +6:11.3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: