| |
Megjelent a friss AFM: F1 és WTCC
2012.04.14, szombat 06:00

Megjelent Magyarország autósport magazinjának legfrissebb száma. Az F1 Racing legizgalmasabb cikkeiből ezúttal is bő válogatással jelentkezik a lap, emellett számos beszámolót közöl a nemzetközi és hazai motorsport élet körforgásáról is, a hungaroringi WTCC-futam kapcsán különösen a túraautós világbajnokságra fókuszálva – nem véletlen tehát Michelisz Norbert portréja a címoldalon.

Az Autósport és Formula Magazin mélyinterjút közöl Mark Webberrel, amiből kiderül többek között az is, hogy mi a véleménye a 2010-ben elszalasztott világbajnoki címmel, valamint a gyengére sikerült tavalyi szezonnal kapcsolatban, de a riporter a Sebastian Vettellel kialakult kapcsolata mellett sem megy el szó nélkül. Más istállóknál is dúl a belsőharc: a mezőnyben a legkiélezettebb csapaton belüli csata egyértelműen a McLarennél várható. Az istálló szakembere, Jonathan Neale az F1 Racing felkérésére elemzi több szemszögből is Jenson Buttont és Lewis Hamilton erősségeit az AFM olvasóinak.

A legújabb számban olvasható a Forma-1 talán legizgalmasabb pozícióját betöltő szakemberével, Charlie Whiting versenyigazgatóval készült interjú. A cikkből megtudhatjuk, hogy a pilóták balesetek okozása esetén mire szoktak a legtöbbször védekezni, vagy hogy a csapatok a lehető legelképzelhetetlenebb stiklikkel is próbálkoznak előnyszerzés céljából, és hogy sokszor bizony be kell látni azt is, hogy egy férfias versenysport lévén, előfordulnak vitás esetek, amik a szakma velejárói.

Az idén több pilóta is először szállt éles körülmények között F1-es versenygépbe az Ausztrál Nagydíj alkalmával, ezért az AFM összeállítással jelentkezik minden idők legsikeresebb debütálásairól. És még mindig Ausztrália: Mészáros Sándor az F1 egyik legharapósabb csapatfőnökével, Paul Stoddarttal foglalkozik részletesen, aki Melbourneben nyilatkozott a minardis évekről, többek között Baumgartner Zsoltról. Dávid Sándor Különvélemény rovatában a jelenlegi mezőnyben kialakult helyzetet elemzi az ausztrál versenyt és a Maláj Nagydíjat követően.

A Pitpass rovatból kiderül, hogyan fordulhat az elő, hogy a McLaren minden körülmények között gyönyörűen csillog. Vajon mit használnak a wokingiak annak érdekében, hogy borúban és napsütésben egyaránt fényesek maradnak az autók? Az AFM olvasói rálelhetnek a titok nyitjára a magazin hasábjain, és még többek között az is kiderül, hogy kinek a bukósisakja szolgáltatott ihletet egy cégnek ahhoz, hogy különleges foteleket készítsen. Fény derül arra is, hogy az utóbbi 20 évben hány pilóta került vezető pozícióba versenykörülmények között, „A Pirellitől a Pirelliig” című elemzésből pedig az válik világossá, hogy az 1950-es évektől napjainkig mennyit változott az abroncsok tapadása és szerepe a száguldó cirkuszban.

Az Autósport és Formula Magazin a Formula-1-en kívül beszámolóval jelentkezik az autó- és motorsport világ nagy nemzetközi sorozatainak történéseiről, így többek között a MotoGP, rali világbajnokság, a GP2, a GP3 és az az IRC legizgalmasabb eseményei is bemutatásra kerülnek.

Az AFM külön meglepetéssel jelentkezik a WTCC szerelmesei számára, hiszen egy „Mindentudó” összeállítás is került a lapba, amiben megtalálható a széria versenynaptára, a hungaroringi futam menetrendje, részletes információk az összes pilótáról, egy monzai versenybeszámoló és rengeteg más háttéranyag. Emellett természetesen részletesen foglalkozik a magazin Michelisz Norberttel, Wéber Gáborral, és az ETCC-vel is.

Lassan hazánkban is beindulnak a versenymotorok. Legyen szó gokartról, motokrosszról, raliról, terepraliról, ralikrosszról, vagy autokrosszról, az AFM mindenhol jelen van és friss beszámolókkal jelentkezik. Az autós rovat is tartogat meglepetéseket: Az „Egy lány és egy autó” összeállítás ezúttal is dupla élvezetet nyújt a szép hölgyek és járművek kedvelőinek, de a szekcióban helyet kapott a Pininfarina Cambiano Concept környezetbarát autócsodája, a Citroen C3 menetpróbája, és a Peugeot 508 RXH magyar alkotója is.

Formula.hu - Németvári
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek