DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Newey jelenleg még a jövő évi autón dolgozik

Adrian Newey hamarosan a háttérbe vonul, de most még teljes erőbedobással a Red Bull F1-es projektjével foglalkozik.

Idén júniusban jelentették be, hogy a Red Bull sikereinek egyik fő letéteményese, minden idők egyik legnagyobb F1-es tervezője, az eljövendőkben egyéb Red Bull-projekteken dolgozik majd, az F1-es autók tervezésekor pedig immár csak tanácsadóként működik közre. A 2015-ös autó viszont még az ő kézjegyét viseli majd, új szerepében ugyanis egyelőre nem állt munkába. Newey ezt most meg is erősítette, jelenleg még teljes munkaidejét az F1-es projektnek szenteli:



 



 

"Jelenleg még teljes munkaidőben dolgozom a Red Bull Racingnél" - idézi Newey-t a Crash-net. "És ez bizonyosan így lesz a következő hónapokban is, amikor befejezzük az autó általános kialakítását. Mondjuk úgy, hogy karácsony előtt nem vállalok új szerepet, jelenleg teljes mértékben erre koncentrálok" - mondta Newey, aki csapata és a Renault együttműködéséről is beszélt:



 

"Esetünkben elég egyértelmű a munkamegosztás a csapat és a motorszállító közt. Mi kéréseket fogalmazunk meg, hogy mérnöki szempontból mit várunk a motortól, és hogy lenne a legjobb a kasztniba beépíteni azt. A Renault képes ezen kérések egy részének eleget tenni, de csak egy részüknek. Másokra viszont azt mondják, hogy ezt ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, vagy azt, hogy nem hiszik, hogy ez a legjobb, amit tehetünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: