DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Senna új sorozatban próbálja ki magát

Bruno Senna új kihívást talált magának: az egykori Formula-1-es pilóta a Stock Car Brasil idényzáróján vesz majd részt.

Bruno Senna is részt vesz a Stock Car Brasil-sorozat interlagosi idényzáróján, így karrierje során először indul a széria valamely versenyén. A HRT, a Lotus és a Williams egykori versenyzője, aki idén három GT-győzelmet szerzett az FIA Hosszútávú világbajnokságában, Valdeno Brito és Popó Bueno csapattársaként szerepel majd egy Peugeot-val. Ez lesz az első alkalom, hogy a Senna-család bármely tagja egy brazil országos széria versenyén indul.



Az idényzáró hivatott dönteni a széria bajnoki címéről, az éllovas Thiago Camilo ellenfelei Daniel Serra, Ricardo Maurício és a címvédő Cacá Bueno, Senna alkalmi csapattársának testvére lesznek, utóbbi már hatodik bajnokságát igyekszik megszerezni. A harmincesztendős Bruno Senna lelkesen várja a bemutatkozást: "Komoly állomás ez a karrieremben, hiszen most először indulok egy országos bajnokságban. Komoly kihívás lesz a versenyzők tudásszintjéből és a széria versenyképességéből kifolyólag."

Senna egy háromórás péntek délelőtti teszten barátkozhat meg a 480 lóerős Peugeot-val, mely a push to pass előzéssegítő rendszer alkalmazásakor még százhúsz lóerő teljesítményt tud leadni. "GT-autókkal versenyzek, szóval nem ismeretlen számomra a zárt karosszéria. A pályát is ismerem, ami jó, de természetesen ki fogom kérni a további korábbi Formula-1-es versenyző tanácsát" - mondta Senna Burtira, Zontára és Barrichellóra utalva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: