DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Senna indul a Spa-i 24 órás versenyen

A Formula-1-ből távozott Bruno Senna egy McLaren versenyautó volánja mögött ott lesz július végén a Spa-i 24 órás versenyen.


A háromszoros brazil világbajnok, Ayrton Senna unokaöccse egy McLaren MP4-12C GT3 versenyautót fog vezetni a Blancpain Endurance Series keretében július 27-én és 28-án megrendezendő futamon. A McLarent a VonRyan Racing nevezte be a futamra, a csapat pedig annak a Dave Ryannek a tulajdonában van, aki McLaren istálló főszerelője volt Ayrton Senna idején 1988 és 1993 között. Bruno, aki jelenleg az Aston Martin Racing csapat pilótájaként a Sportkocsi Világbajnokságban (WEC) versenyez a menedzserével, a McLaren GT igazgatójával, Chris Goodwinnal és a csapat állandó pilótájával Rob Barff-al közösen fog indulni Spa-ban.

"Bruno érkezése nagyon pozitív a csapatnak, és nem csak azért, mert ő egy Senna, de én azt várom tőle, hogy igazán gyors lesz, és így szerintem nagyon erős pilótafelállásunk lesz" - nyilatkozta Ryan. "Lehet, hogy nem fogja tudni kipróbálni az autót Spa előtt, de emiatt nem aggódom, mert Bruno már az Aston Martinnál is demonstrálta, hogy megvan a tempója a GT autókban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: