DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Montezemolo: Schumival sem adtunk el több Ferrarit Németországban

Az autósportban örök tézis, hogy a gyártók a legtöbbször abban a reményben csatlakoznak egy-egy világbajnoki sorozathoz, hogy a sportban elért sikereik révén növeljék az eladási mutatókat a számukra fontos piacokon. A Ferrari leköszönő elnöke, Luca di Montezemolo szerint azonban az F1-ben aratott győzelmek és az utcai Ferrarik eladása között semmi korreláció nem volt.

"Gyakran hallom, hogy az emberek azt mondják: ha nyersz, több autót adsz el, ha vesztesz, kevesebbet. Az a válaszom nekik, hogy ez egyszerűen nem igaz. Elég arra gondolnunk, hogy a Ferrari az elmúlt 60 évben, mióta utcai autók gyártásával is foglalkozik, a legnagyobb növekedést éppen az Egyesült Államokban érte el, vagyis abban az országban, ahol a Formula-1-et nem ismerik, vagy legalábbis a legkevésbé ismerik a többi országgal való összevetésben" - mondta el az olasz Rai1 televízió-csatorna Petrolio című műsorában az ex-Ferrari-elnök, majd szemléltetésképp hozzátette:



"Hasonlóképpen azzal az állítással sem értek egyet, miszerint "™vegyetek egy német pilótát, és így többit fogtok eladni Németországban"™. A múltban mi kiemelkedően sok győzelmet arattunk egy bizonyos Schumacherrel a csapatunkban, de se több autót nem adtunk el emiatt Németországban az idő alatt, amíg ő nálunk versenyzett, se kevesebbet" - tette nyilvánvalóvá az olasz szakember, akit jó 23 éven át illettet meg a "™Presidente"™ megnevezés a Ferrari elnökeként.

 

1973-ban Enzo Ferrari asszisztenseként került a maranellóiakhoz, és elmondása szerint rengeteg mindent tanult a nagy Enzótól. "Tőle tanultam meg néhány nagyon fontos dolgot az életben, úgymint: soha ne add fel, és ha jól mennek a dolgok, dolgozz még keményebben, mert tudjuk, hogy nem lesz mindig így; de legfőképp: folyamatosan újíts."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: