DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Exkluzív: Silverstone örömmámorban

A brit közönség nem vágyhatott ennél jobb végkifejletre a mai fordulatos futamon, miután a hazai hős, Lewis Hamilton, 2008 után másodszor is a dobogó legfelső fokára állhatott Silverstoneban.

Bár Lewist ezúttal nem a zuhogó eső segítette, mint hat évvel ezelőtt, pedig a Kimi Räikkönen balesete miatt egy órára megszakított Brit Nagydíj utolsó perceire felhőszakadást jósoltak a meteorológusok. Szerencsére mindvégig megmaradt a napos idő és Nico Rosberg sebességváltó problémája után igazából már senki nem gátolhatta meg Hamilton 27. nagydíjgyőzelmét. Ezzel Lewis utólérte a legendás Jackie Stewartot és most már csak egy brit pilóta áll a győzelmek listáján a ma kifogástalan teljesítmény nyújtó Mercedes pilóta előtt, a "Brit Oroszlán" Nigel Mansell.

 

Bevallása szerint az időmérő edzésen történő malőr miatt Lewis nagyon elszontyolodott és a tegnap estét a családjával töltötte. Úgy látszik, hogy ez helyrebillentette lelkivilágát és bizakodva állt hozzá a mai naphoz. Lewis elismerte, hogy a negatív érzéseit jó irányban befolyásolta az édesapja jelenléte, valamint a hazai nézők iránta való rajongása. Amint a lehetőség kínálta magát, a maximumot hozta ki magából és a Mercedes AMG F1 W05 Hybridből és elérte, hogy a mai fantasztikus nap végén fölcsendüljön a "God Save the Queen." Hajszálon múlt, hogy Jenson Button nem tette teljessé a britek örömét, éppen csak lecsúszva a pódiumról. A McLaren jelenlegi teljesítményéhez képest még így is örvendhetnek a wokingiak, akik ma reggel rózsaszín John Button emlékpólóba bújva áldoztak a végül a 4. helyen befutó JB nemrég elhunyt édesapjának.

 



A pódiumon kiosztott trófeával ellenben nem volt megelégedve Stevenage szülöttje és később a sajtótájékoztatóra egy impozáns arany trófeával érkezett meg. "Manapság a kupák olcsó műanyagból készülnek és biztos nem kerülhet többe, mint mondjuk 10 font" - jegyezte meg - "pedig egy trófea így kellene, hogy kinézzen!" - mutatott az asztalon előtte álló példányra.

 

Lewis most már csupán 4 pontra van Nico Rosbergtől lemaradva a bajnoki versenyben, de nem aggódik, hogy a német megtáltosodik a közelgő Hockemheimben megrendezett hazai futamán. "Higgyék el nekem, az ottani közönség még egy-nyolcadát sem közelíti meg a fantasztikus brit rajongóknak!".
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: