DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A német újságírók Schumacher mellett állnak

A német újságírók szövetsége felhívta a figyelmet arra, hogy szakmailag elfogadhatatlan lenne a Schumacher-akta közlése.

Nemrég kiderült, hogy a grenoble-i kórházból eltűnt Michael Schumacher orvosi aktája, mely a hírek szerint mintegy 50000 eurót, azaz 15 millió forintot érhet, legalábbis ennyiért próbálják majd értékesíteni. A hétszeres bajnok menedzsere arra szólította fel a médiát, hogy ne vásárolják meg az anyagot, s most melléjük állt a német újságírók szövetsége, a Deutsche Journalisten-Verband is, akik arra figyelmeztettek, hogy nem lenne etikus az anyag közlése:



 

"Az akta tartalmának nincs se politikai, se társadalmi vonatkozása, továbbá Michael Schumacher személyi jogainak teljesen elfogadhatatlan megsértése lenne" - érvelt a szövetség vezetője, Michael Konken. A német Welt egyébként arról is beszámolt, hogy a kórház múlt csütörtökön értesítette a rendőrséget a történtekről, pár nappal azután, hogy Schumachert átszállították a svájci Lausanne-ba.



 



 

Az AFP hírügynökség az eset részleteire is fényt derített: az "eltűnt akta" tulajdonképpen az elmúlt fél év többoldalas összefoglalása, amit a kórház számítógépes rendszeréről mentettek le. Az intézményben egyelőre nem tudják, hogy egy alkalmazott lopta el a fájlt, vagy hacker-támadás történt. Jacqueline Hunert igazgató a Bildnek elmondta, hogy a rendőrség minden alkalmazottat kikérdezett, akik hozzáférhettek a kérdéses fájlhoz:



 

"Nincsenek sokan. A Michael Schumacherről szóló adatokat álnéven tároltuk a rendszerben" - mondta Hubert. A hétszeres világbajnokot jelenleg kezelő lausanne-i intézményben egyébként állítják, hogy náluk ilyesmi nem fordulhat elő: "Nagyon magas szintű, roppant biztonságos rendszer védi minden betegünk adatait" - mondta Darcy Christen szóvivő a Weltnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: