DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumachert úgy kezelik, mint bármely másik beteget

A biztonsági intézkedéseket leszámítva Michael Schumacher olyan kezelést kap Lausanne-ban, mint bármely másik beteg kapna.

Michael Schumachert hétfőn szállították át kezelése első szűk fél évének helyszínéről, Grenoble-ból Svájcba, a lausanne-i egyetem kórházába. Azóta a kórház részéről többen megszólaltak, természetesen csak a lehető legkevesebb információt kiadva, azonban a nyilvánosság számára és mégis kedvezőbb, mint az elmúlt hónapokban, amikor szinte soha nem érkezett hivatalos jelentés a hétszeres világbajnokról.



 

A kórház vezető idegtudósa, Richard Frackowiak a svájci SDA hírügynökségnek nyilatkozva leszögezte, hogy a világsztár pontosan ugyanolyan kezelésben részesül, és ugyanolyan rehabilitációs programot kezdhet majd meg, mint a kórház bármely másik páciense, megérkezése után is minden a megszokott módon zajlott - egyetlen dolgot leszámítva.



 



 

Egy átlagos páciens és egy Schumacher-szintű világsztár kezelése közt csupán a biztonsági intézkedések jelentenek különbséget, amelyek szükségesek a közismert, valamint a róla szóló bizalmas információk megvédéséhez. Schumacher állapotáról Frackowiak sem árult el semmit, így a hétszeres bajnok hogylétével kapcsolatban a sajtó továbbra is a sötétben tapogatózik.



 

Az viszont biztos, hogy a német legenda jó kezekben van. Az idegtudomány a lausanne-i kórház fő profiljába tartozik, és ahogy Frackowiak kiemelte, a kezelésben a különböző ágazatok specialistái működnek együtt: idegorvosok, idegsebész, neuropszichilógus és rehabilitációs szakember is foglalkozik a hétszeres világbajnokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: