DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Újabb szoros Hamilton-győzelem

Sorozatban negyedszer is Hamilton-Rosberg sorrendben végzett az első két helyen a Mercedes párosa, 2008 világbajnoka ismét minimális különbséggel tudta felülmúlni csapattársát.

Lewis Hamilton karrierje során először egymás utáni negyedik futamgyőzelmét is megszerezte, ahogy az előző három alkalommal, ezúttal is csapattársa, Nico Rosberg előtt. A két versenyző az egész futamon közel volt egymáshoz, a pole-ból induló Hamiltont csapattársa fordított taktikával próbálta megfogni: Rosberg a középső etapon kapta meg a keményebb keverékeket, míg Hamilton a végén, így a német az elvileg gyorsabb keverékkel támadhatott a verseny végén.



 



 

Rosberg a várakozásoknak megfelelően utol is érte a néhány körig szemcsésedéssel küzdő csapattársat, de megelőzni már nem tudta: az utolsó körökben már DRS-ét is kinyithatta a német, de Hamilton keze nem remegett meg - pontosabban csak egyszer, de ennyi még épp belefért. Sorozatban elért negyedik győzelmével Hamilton átvette a vezetést a bajnoki pontversenyben, de Rosberg sorozatos második helyei és saját maga ausztrál kiesése miatt előnye csak három pont egyetlen riválisa előtt.



 

A csapatok erősorrendjében immár egyértelműen a Red Bullé a második hely, ha eddig kérdéses lett volna. Daniel Ricciardo rajtját elrontotta ugyan, ezt követően viszont nagy nyomás alá helyezte Valtteri Bottast, s az első kiállást követően el is lépett tőle. Az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel csak a 15. helyről rajtolhatott, ám jó taktikájának és remek tempójának köszönhetően átgázolt a mezőnyön, s végül mindent kihozott a versenyből, amit lehetett: a negyedik helyen zárt csapattársa mögött, aki most már tényleg megszerezte karrierje első dobogóját.



 



 

Az ötödik helyen a hiba nélkül versenyző Valtteri Bottas futott be, aki ezzel értékes pontokat szerzett a Williamsnek, amit csapattársa nem mondhat el magáról, hiszen Massa három kiállásos taktikája nem működött, így nem volt esélye a pontszerzésre. Bottas mögött a 6-7. helyen zárt a két Ferrari, épp azon a helyen, ahonnan elindultak - csak épp fordított sorrendben. Alonso szinte az egész versenyt Raikkönen előtt töltötte, ám két körrel a leintés előtt meg tudta előzni csapattársát a helyi közönség legnagyobb örömére.



 



 

A Lotusnak is volt oka az örömre, hiszen Romain Grosjean nyolcadik helyével idei első pontjait szerezte, így végre elléphetett a tabellán a sereghajtó hármastól, a Sauber-Marussia-Caterham triótól. A pontszerzők sorát Perez és Hülkenberg tette teljessé, bár a három pont kétségkívül csalódást keltő eredmény a Force Indiától az elmúlt futamok parádés szereplését követően.



 

A futam végeredménye
     
1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes
3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault
4. Sebastian Vettel Red Bull-Renault
5. Valtteri Bottas Williams-Mercedes
6. Fernando Alonso Ferrari
7. Kimi Raikkönen Ferrari
8. Romain Grosjean Lotus-Renault
9. Sergio Perez Force India-Mercedes
10. Nico Hülkenberg Force India-Mercedes
11. Jenson Button McLaren-Mercedes
12. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
13. Felipe Massa Williams-Mercedes
14. Danyiil Kvjat Toro Rosso-Renault
15. Pastor Maldonado Lotus-Renault
16. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
17. Adrian Sutil Sauber-Ferrari
18. Jules Bianchi Marussia-Ferrari
19. Max Chilton Marussia-Ferrari
20. Marcus Ericsson Caterham-Renault
     
Kiesők:  
  Kamui Kobayashi Caterham-Renault
  Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: